Far Cry New Dawn - Съвети за начинаещи

Онзи ден за феновете на легендарната поредица Far Cry се случи значително събитие - излизането на дългоочакваната шеста част, наречена New Dawn. Като цяло играта запазва същите принципи на игра като предшествениците си, но в нея има много нови функции, които начинаещите ще трябва да се научат, за да завършат успешно. Ето няколко полезни съвета, за да направите живота си много по-лесен, ако планирате да започнете да играете Far Cry New Dawn.

Не бързайте веднага да харчите бонус точки

Спечелените бонус точки или поне част от тях трябва да бъдат запазени за по-късно в играта. Факт е, че когато достигнете 60-процентовата маркировка, се дават няколко нови умения, които изискват седем или осем точки за отключване. Ако сте изразходвали всичките си бонус точки веднага след като сте ги получили, няма да можете да изпитате тези нови способности. Основният принцип за спестяване на точки е да избягвате в началото на играта да купувате по-малко полезни умения като саботаж на превозни средства.

Изработката на оръжие е приоритет

Подреждането на собствена база е неразделна част от играта Far Cry New Dawn. Тя е на базата на която можете да създавате нови оръжия, което е изключително важно за постигане на победа, защото това, което се предоставя по подразбиране на първите етапи на играта, не е много ефективно. Така че при всяка възможност подобрете работната маса, това ще ви позволи да изработите оръжия от висок ранг, причинявайки много повече щети на враговете.

Отключете хакерско умение в началото на играта

Хакерското умение не трябва да е първото умение, което отключвате, но трябва да се опитате да го получите възможно най-скоро. Ресурсът титан е невероятно ценен, особено в началото на играта и по-голямата част от него е сигурно заключена в сейфове. По време на търсенето на съкровища вероятно ще намерите повече от един такъв сейф, който не може да бъде отворен без специално умение, а след приключване на търсенето на съкровищата ще бъде изключително трудно да запомните местоположението на всеки сейф.

Вземете постове без да вдигате алармата

И преди е имало аванпости в света на Далечния плач, чието тайно заснемане е насърчавано по всякакъв начин и Новата зора не е по-различна в това отношение. Въпреки това, акцентът върху събирането на материали прави това още по-важно от всякога. Ако играчът успее да унищожи всички врагове на предния пост, без да прави шум, можете да получите бонус под формата на определено количество етанол, който служи като местна валута. Безценна помощ при решаването на задачи от този вид на героя може да бъде оказана от снайперист Нана (просто трябва да отбележите целите за елиминиране) и кучето Тимбър. Между другото, за да получите последния като спътник, първо трябва да изпълните специална странична мисия.

Деактивирайте ненужните елементи на интерфейса

Има разлика между информирането на играча и удавянето му в информацията, уви Far Cry New Dawn в настройките по подразбиране е склонен към последната. Но, за щастие, можете да промените това. Отидете в менюто за пауза, след това към параметрите и към елемента "интерфейс", за да премахнете всички ненужни HUD елементи. Може би не ви трябват досадни актуализации на точките за бонуси, клек индикатор, размера на нанесените щети, постоянни съобщения за цели, актуализиране на информация и много други. И ако искате малко реализъм и хардкор, изключете и показателите за броя на рундовете и здравето.

Не пренебрегвайте лова

Малко вероятно е тази информация да зарадва защитниците на правата на животните, но ловът в дивеча наистина носи много ползи. Освен факта, че убиването на животни носи точки на бонуси, кожите им могат да се заменят за материали, необходими за изработка на оръжия и превозни средства.

Интересни Статии