Facebook ви позволява да изтривате изпратени съобщения

Преди седмица Facebook обяви въвеждането на функция, която се очаква от много потребители - премахването на изпратените съобщения. Преди тази функция е била прерогатив на ръководителите на компании, днес тя е станала обществено достъпна. Отсега нататък потребителите получават 10 минути, за да изтрият съобщение, изпратено чрез Messenger. Възможността работи както при изпращане на писма до групи, така и към конкретен човек.

За да изтриете писмо, просто щракнете върху съобщението и изберете елемента от менюто „Изтриване за всички“. След натискане на този бутон съобщението трайно изчезва от диалоговия прозорец. Вместо това се появява известие, че изпратеното съобщение е изтрито от подателя. Функцията е интересна с това, че поддържа ограничаване на видимостта. Можете да изтриете съобщението само у дома, но го оставете видимо за получателя.

Малко предистория

Преди година Facebook обеща да направи подобна функция и да я направи обществено достъпна. Това обещание бе предшествано от скандал, че Марк Зукърбърг и други ръководители могат да изтрият изпратените съобщения. В същото време компанията обеща, че ще деактивира функцията за мениджърите, докато не стане публично достъпна.

Messenger далеч не е пионер в тази посока, много пратеници вече са добавили подобна функция. В Telegram можете да изтривате съобщения за дълго време. WhatsApp също така ви позволява да почиствате имейли в рамките на 1 час след изпращане.

Полезна ли е функцията и ще я използвате ли?

Интересни Статии