Едно от възможните решения на грешката 0x80070002, която възниква при инсталиране на Windows 10

Windows 10 трябваше да бъде може би най-лесната за инсталиране операционна система, но поради няколко причини на практика всичко е много по-сложно поради появата на грешка 0x80070002.

Един от проблемите, които възникват по време на инсталационния процес, е грешка 0x80070002 и въпреки че Microsoft все още не е говорила за възможни решения на този проблем, на форумите на общността се появяват множество публикации със съвети, които ни дават някои решения и съвети как да го поправим. елиминиране.

Какво предизвика грешката?

Оказва се, че грешка 0x80070002 може да бъде повече или по-малко свързана с добавяне на втори твърд диск към системата и според някои потребители, които са се сблъскали с този проблем, всъщност премахването на допълнителен твърд диск от компютър всъщност помага да се справите с него.

Ако добавите втори твърд диск към системата си (например инсталирате друг SSD като нов зареждащ диск), няма да можете да надстроите до новата операционна система, ако един от устройствата не е изключен. По същия начин ще трябва да прекратите по време на надстройката всеки външен твърд диск при надстройка от Windows 8.1. "

Друг метод, посветен на диагностицирането и решаването на този проблем, е свързан с изчистено зареждане на операционната система и според същите потребители този метод е не по-малко успешен.

За да извършите актуализацията, трябва да стартирате MSCONFIG и да деактивирате всички програми, които не са от Microsoft, след това да рестартирате компютъра и след това да стартирате актуализацията .“

Освен това видяхме доклади, че антивирусният софтуер заедно със защитните стени може също да предотврати успешната инсталация на Windows 10 на редица системи, така че опитайте да ги деактивирате непосредствено преди надстройването. Изглежда, че някои приложения за сигурност могат да блокират процеса на актуализиране.

Струва си да се отбележи, че всички тези начини за решаване на проблема с грешките не са потвърдени от Microsoft, така че всички действия на вашия компютър, които ще бъдат извършени на собствена опасност и риск. Въпреки това, имайки предвид, че така или иначе не можете да надстроите до десетата версия на операционната система, нямате какво да губите.

Интересни Статии