DirectX 12 не се включва в Metro Exodus: решения

Един от начините за подобряване на графиката и отстраняване на различни проблеми в Metro Exodus е превключването на DirectX от версия 11 към версия 12 или обратно. На пръв поглед тук всичко е просто - отидете на настройките на играта и сменете една версия на друга. Това е доста често тази опция е блокирана, плейърът не може да промени настройката. За да отключите настройката, понякога се налага да извършите допълнителни действия.

Как да отключите DirectX 12?

Има 3 работни метода за отстраняване на проблема:

  • Актуализирайте DirectX до най-новата версия. Необходимият файл дори не може да бъде изтеглен, но се намира във вътрешната директория на играта Redist. Достатъчно е да стартирате файла „dxsetup или подобен. Ако след стартиране се появи известие, че Windows има по-нова версия, трябва предварително да премахнете DirectX от вашия компютър. Това ще ви позволи да инсталирате отново тази софтуерна среда;
  • Инсталиране на най-новите актуализации за Windows 10. За да работи Metro Exodus правилно, трябва да имате версия на Windows 10 от 1809. Най-вероятно старата актуализация е инсталирана, поради което превключването на DirectX се проваля. Този метод помага най-често;
  • Актуализиране на драйвери за компютърни компоненти. За да не изтегляте ръчно драйвери за всички компоненти на компютъра, можете да използвате Driver Pack Solution. Тази програма ще търси и актуализира драйвери без намеса на потребителя.

След актуализиране на всички необходими компоненти, можете да опитате да отворите играта и да проверите наличието на параметъра DirectX. На теория трябва да се отключи.

Интересни Статии