Dead Space 4 Дата на издаване

Първата част на Dead Space бе издадена през 2008 г. и успя да завладее всички фенове на ужасите. Тази игра от студио Visceral Games беше глътка свеж въздух в жанра на ужаса и даде на играчите незабравимо изживяване. Играете като Айзък Кларк, инженер, който се опитва да се измъкне жив от космически кораб, наречен Ишимура, който е обитаван от ужасни същества - Некроморфи.

Този проект очевидно е бил вдъхновен от всякакви филми на ужасите и ако погледнете отблизо, ще видите влиянието на филми като „Нещо“, чиито чудовища много напомнят на чудовищата от играта и „Пришълци“, с вълнуващите си и ужасяващи разходки на празен космически кораб.

Gameplay на себе си Dead Space е игра на ужасите за оцеляване, в която трябва да се ориентирате на огромен кораб в опит да се измъкнете от него. Също така в играта има доста проста система за изпомпване, по някакъв начин и готина система за щети на чудовища. Последните са доста трудни за убиване с изстрел в главата и следователно трябва да стрелят по крайниците, които приятно слизат.

Естествено, подобен хит трябваше да продължи и благодарение на него вие и аз можем да говорим на такава тема като датата на излизане на Dead Space 4 . В резултат на това оригиналната част имаше две продължения: Dead Space 2 и Dead Space 3.

Втората част, издадена в началото на 2011 г., завърши като най-добрата в поредицата. Този ненадминат ужас все още остава в него, а геймплеят също беше значително подобрен. Сега играта не изглеждаше толкова „изцедена“ и можеше да се движиш не толкова болезнено. Втората част вече ви транспортира до огромна космическа станция, която подобно на кораба в първата част, постепенно започва да се залива с некроморфи.

(За сюжета на трилогията ще се каже минимално, тъй като никой не харесва спойлери)

След това дойде Dead Space 3, което не е толкова харесвано от някои играчи. Каква е причината? Е, целият ужас, който присъстваше в предишните части, просто беше заменен от компонента за действие. Въпреки че играта беше спасена от механиката на изработването на собствените си оръжия, което буквално разширява цялото Dead Space 3 върху себе си, без шеги. За съжаление, Dead Space 3 не достигна продажбите, изисквани от Visceral Games и следователно това може да се счита за провал.

Въпреки това дори Dead Space 3 беше харесан от играчите и продължаването на поредицата е просто необходимо, въпреки ниските си продажби. И така, какво се знае за продължението? Имаше ли съобщения или обявена дата на излизане на Dead Space 4?

В момента не е ясно какво ще се случи с продължението на поредицата. Тя не е отменена, но не е обявена. В интервю със Стив Папутис каза, че огромен брой хора от Visceral Games искат да се справят с продължаването на поредицата Dead Space. В момента обаче студиото трябва да бъде заето с нова игра във Вселената на Междузвездни войни, която трябва да излезе някъде през 2018 година.

Така че информация като датата на излизане на Dead Space 4 може да се очаква някъде след 2018 година.

Интересни Статии