Цивилизацията V на Сид Майер не започва: методи за решение

Наскоро се появи грешка при стартиране на Civilization V. на Sid Meier. Същността на проблема е, че след като играта започне да се зарежда, се появява редовен прозорец за избор на DirectX. Трябва да изберете подходящата версия на DirectX 9, 10 или 11. Въпреки това, когато щракнете върху някоя от изброените опции, нищо не се случва, играта напълно се срива или се срива, след като се появи екранът за зареждане. Вече са изпробвани много методи: актуализиране на DirectX, преинсталиране на играта, актуализиране на драйвери, редактиране на DirectX и др. В резултат на експерименти беше възможно да се идентифицира наистина работещ метод.

Ефективни методи за отстраняване на неизправности в DirectX

По време на избора на решения те разчитаха на отговорите на потребителите на форума.

Подмяна на файлове за игри

Има опция да замените папката с потребителските настройки на играта с тази, в която необходимия DirectX вече е избран и инсталиран.

Какво да правя:

 1. Отидете на пътя "C: \ Потребители \ потребителско име \ Документи \ Моите игри \ Цивилизацията на Sid Meier's 5". Вместо потребителското име трябва да изберете папката с псевдонима на този потребител на Windows.
 2. Премахнете цялото съдържание от папката. След това действие играта се изчиства от модове, карти, записвания, скрийншоти, видеоклипове и др. Важните данни могат да бъдат копирани предварително в друга директория и след това да бъдат върнати след приключване на процедурата.
 3. Файловете, които са поставени тук, ще бъдат хвърлени в тази папка. Алтернатива е да помолите приятел да препрати тази папка по пощата или през облака.

Важно! Премахването на папка с игри от Моите документи помага на някои играчи. След преинсталиране на играта проблемът трябва да изчезне.

Премахване на интро видеоклипове

Някои потребители на форума съобщават, че са успели да стартират играта след премахване на клиповете, които са показани по време на стартирането на играта. Всички те са разположени в основната директория на Цивилизацията V на Sid Meier и се наричат ​​Civ5_Opening_Movie. Всички те имат разширението wmv. Има общо 6 файла, всички са еднакви, само езикът на гласа е различен.

Има и друга опция за деактивиране на интро видеоклиповете, която включва редактиране на конфигурационния файл.

Инструкции:

 1. Отворете файла, разположен на пътя \ Моите документи \ Моите игри \ Цивилизацията на Sid Meier 5 \ UserSettings.ini.
 2. Намерете опцията SkipIntroVideo.
 3. Заменете стойността след като е равна на 1.

И двата метода дават сходен ефект.

Преинсталирайте DirectX

Честно казано, това не винаги помага, но определено си заслужава да опитате.

действия:

 1. Отидете в папката с играта Steam \ SteamApps \ common \ sid цивилизация meier v \, а вътре в нея отворете секцията DirectX.
 2. Кликнете два пъти върху файла DXSetup.exe и изчакайте инсталацията да завърши.

Важно! Ако това не работи, трябва да опитате да изтеглите онлайн инсталатора от уеб ресурса на Microsoft.

Допълнителни методи за разрешаване на грешки

Има някои по-прости начини за възстановяване на старта на Sid Meier Civilization V:

 • Преинсталирайте Microsoft Visual C ++ 2008 и 2005 x64 \ x86. Необходимият инсталатор се намира и на уебсайта на Microsoft;
 • Деактивиране на Steam Overlay. Трябва да отворите Steam клиента, да кликнете върху раздела „Steam“ и да изберете „Settings“. Остава само да отидете в менюто „В играта“ и премахнете отметката от квадратчето до „Активиране на Steam Overlay в играта“;
 • Превключване на език. Доста прост начин, който може да реши проблема. Същността на метода е да се промени езика на играта два пъти. Струва си да отидете директно в Steam, щракнете с десния бутон върху името на играта и изберете „Properties“. След като отидете на страницата „Език“, изберете английски или който и да е друг. Сега трябва да преминете към секцията с играта в един от подраздели „Моите документи“, отворете файла config.ini и в реда „Език =“ въведете идентификатора „ru_RU“;
 • Деактивиране на антивирус. В момента на стартиране на играта е по-добре да деактивирате антивирусен софтуер. За целта намерете антивирусната икона в лентата с инструменти на Windows (щракнете върху стрелката нагоре в долния десен ъгъл на екрана). След това щракнете върху RMB върху антивирусната икона и я деактивирайте поне за 10-15 минути. Сега е моментът да опитате да рестартирате играта;
 • Шрифт в шрифта. Потребителите откриха, че може да възникне срив поради конфликт в шрифта Verdana, използван в рускоезичната игра. Нормалната промяна на шрифта може да накара играта да работи. Препоръчва се да отидете в директорията с играта и след това да преминете по пътя V \ Assets \ Gameplay \ XML \ NewText и да стартирате файла Russian.xml през текстов редактор. Тук трябва да намерите низа „Verdana“ и да замените шрифта, например Arial или друг.

Днес един от горните методи със сигурност ще работи във всички системи. Надяваме се, че и тези методи са ви помогнали.

Интересни Статии