Bully: Anniversary Edition - описание на настройките и управлението

Как да направите пауза в играта и да промените настройките. За да отворите екрана за пауза, докоснете часовника или радара в горния ъгъл на екрана. Отваря се меню с няколко елемента.

 • ВРЪЩАНЕ НА ИГРАТА: връща ви в играта.
 • КАРТА: Картата показва всички зони за игра, включително началните точки на заданията, класни стаи, магазини, автобусни спирки и точки за запазване. След няколко урока по география ще видите и местоположението на някои колекционерски предмети.
 • СТАТУС: Разделът Състояние проследява вашите постижения в играта Тук можете да видите колко далеч вече сте изминали, списък с постигнати и останали цели, карта с доклади и ниво на уважение в различни училищни партита.
 • ЛИЧНИ НЕЩА: Показва вашите предмети, като оръжия, подаръци и колекционерска стойност.
 • СТАТИСТИКА: в това меню можете да разберете всичко, което сте направили в играта. Статистиката е разделена на пет категории: „Общи“, „Боеве“, „Комуникация“, „Дейности“ и „Игри“.
 • Подобрения : тук са показани различни подобрения, получени от героя за битки и проучвания.
 • ИГРА: това меню ви позволява да стартирате нова игра, както и да зареждате или изтривате запазена игра.
 • ТЕСТОВЕ НА ПРИЯТЕЛИ: това са уроци или аркадни мини-игри, в които можете да се състезавате с приятели, които постигат най-много точки. Можете да се състезавате с приятели от съответния раздел на вашия акаунт в социалния клуб, както и с други играчи. За да добавите играч към приятелите си, изберете „Добави като приятели“ на уебсайта на социалния клуб или в самата игра на екрана с настройки на социалния клуб и след това въведете името на акаунта.
 • СОЦИАЛЕН КЛУБ: Ако влезете в акаунта си в социалния клуб, ще имате достъп до облачни спестявания, опити за приятели и постижения.

Ако влезете в акаунта си в социалния клуб и запишете играта в полето за съхранение в облак, можете да я изтеглите и да продължите да играете с този запис дори на друго мобилно устройство.

Ако сте закупили Bully: Anniversary Edition както на iOS, така и на Android, ще ви бъдат достъпни спестявания в облачна платформа, базирани на различни платформи.

 • НАСТРОЙКИ: менюто за настройки ви позволява да коригирате редица параметри на играта.
  • Графика:
   • Яркост: ви позволява да увеличите или намалите яркостта на изображението.
   • Субтитри: определя дали субтитрите се показват в долната част на екрана при възпроизвеждане на диалози.
   • Език: ви позволява да изберете езика на играта (английски, испански, френски, немски, италиански, японски или руски).
   • Разделителна способност и качество на сенките: за тези параметри по подразбиране е зададена оптималната стойност за вашето устройство. Увеличаването на разделителната способност подобрява общото качество на графиката в играта. Когато включите сенките, всички герои в играта започват да хвърлят сенки; Променяйки нивото на качество на сенките, вие променяте тяхната яснота. Моля, обърнете внимание: промяната на някой от тези параметри може да повлияе на производителността на играта. За да върнете препоръчителните стойности, щракнете върху бутона „Нулиране“. Опцията Shadow Quality е достъпна само на устройства, които поддържат тази функция.
   • Запис на видео с ReplayKit: този елемент е достъпен, ако вашето устройство поддържа съответната функция. Ако активирате функцията за запис на видео в менюто Графика, по време на играта на екрана ще се покаже червен кръг. Когато щракнете върху този кръг, се появява съобщение с молба да разрешите на Bully: Anniversary Edition достъп до записа. Ако разрешите достъп, на мястото на червения кръг ще се появи червен квадрат и записът ще започне. За да спрете записа, просто кликнете върху квадрата и видеоклипът ще бъде записан на вашето устройство. Забележка: ReplayKit е достъпен само за iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, iPad Mini 4, iPad 4-то поколение и iPad Pro.
  • Звук : тук можете да промените силата на звука на звукови ефекти, музика и реч.
  • УПРАВЛЕНИЕ:
   • Invert View: ви позволява да обърнете изгледа вертикално и / или хоризонтално.
   • Чувствителност: ви позволява да зададете скоростта на камерата. Колкото по-висока е чувствителността, толкова по-бързо се движи камерата.
   • Вибрация: Редица устройства базирани на операционните системи Android и iOS поддържат функцията за вибрация. Този елемент от менюто ви позволява да зададете силата на вибрацията или да деактивирате тази функция.
   • Управление за играчи с лява ръка : огледала някои интерфейсни елементи, за да направи управлението по-удобно за играчи с лява ръка.
   • Управление на транспорта: Bully поддържа три контролни схеми за каране на скейтбордове и велосипеди: „Analog“ (виртуален джойстик), „Digital“ (екранни бутони) или „Switch“ (докоснете / прекарайте пръст по екрана от дясната страна).
   • Изкачете се автоматично: ако проверите този елемент, бутонът за прескачане вече няма да се показва на екрана, но контекстуалните скокове ще ви станат достъпни. Тази функция позволява на Джими автоматично да прескача препятствия.
  • ВАШИЯТ ИЗБОР: в този раздел на менюто можете да промените местоположението и размера на някои бутони, показани на екрана. За да се върнете към стойностите по подразбиране, щракнете върху бутона "Нулиране".

Как да използвате ръчния режим на насочване

Ако сте избрали хвърляне на оръжие, щракването с два пъти в лявата част на екрана ще активира ръчния режим на прицелване и камерата ще се премести през рамото на Джими. В този режим можете да плъзнете пръста си по екрана и по този начин да се прицелите. За да направите хвърляне, натиснете бутона с мерник. За да се върнете в нормален режим, отново докоснете два пъти лявата страна на екрана.

Как да използвате менюто за избор на оръжие

Ако натиснете и задържите иконата с логото на играта, се показва кръгло меню с всички видове оръжия, които в момента има Джими. За да изберете оръжие, плъзнете пръста си към съответната клетка и след това освободете. Можете също така просто да кликнете върху логото, за да преминете към следващото налично оръжие.

Бърз достъп до скейтборд

След като имате скейтборд, можете да го изберете в менюто с оръжия. За да получите скейтборд моментално, плъзнете нагоре, докато бягате.

Как да получите достъп до изпитанията на приятели

Уроците стават достъпни автоматично. Това включва уроци по изобразително изкуство, граматика, география, математика и биология.

След като завършите по един урок във всяка от дисциплините, ще бъде на разположение училищен турнир. След като спечелите училищния турнир, ще получите достъп до аркадни игри. След като спечелите във всяка от игрите, можете да участвате в турнира за аркадни игри. Победа в турнира за аркадни игри ще ви отвори достъп до най-новия тип тест - „Косене на тревата“.

Съвместими устройства

Списъкът с устройства, на които можете да стартирате Bully: Anniversary Edition, е достъпен на тази връзка - Bully: Anniversary Edition - поддържани устройства

Интересни Статии