BSoD VIDEO_TDR_FAILURE: причини и решения

Един ден, в никакъв случай не най-красивият ден, може да срещнете синия екран на смъртта VIDEO_TDR_FAILURE. Очевидно това вече се е случило, ако прочетете тези редове. Причината за тази критична повреда по правило е видеокартата на системата, която е спряла да реагира.

В повечето случаи VIDEO_TDR_FAILURE се появява поради драйвер за видеокартата, който започна да работи неправилно. Обаче понякога този син екран на смърт може да се появи и поради прегряване на графичния ускорител или предварително зададено ускорение за него. В краен случай BSoD се появява поради някои сериозни проблеми с хардуера с видеокартата.

Ръководство за BSoD решение VIDEO_TDR_FAILURE

Както вече споменахме, най-често причината за появата на VIDEO_TDR_FAILURE е драйверът за видеокартата, поради което може да не отговаря на системни заявки. Проверката на това е изключително проста: на синия екран на смъртта (сред информацията) можете да забележите шофьора, който просто участва в възникването на проблема.

По правило драйверите за видеокарта на BSoD екран ще изглеждат така: atikmpag.sys, nvlddmkm.sys, igdkmd64.sys и други подобни. След малко размисъл, не е трудно да се досетите, че по името на драйвера можете да определите към коя видеокарта принадлежи. Например, atikmpag.sys е драйвер за видеокарта от ATI Radeon (AMD). Същият принцип важи и за други водачи.

Така или иначе, да се върнем към основния въпрос: как да премахнем BSoD VIDEO_TDR_FAILURE? Ако проблемът наистина е драйверът, тогава всичко, което трябва да направите, е да го инсталирате отново, този драйвер. По правило този син екран не блокира достъпа до операционната система на потребителя, така че преинсталирането няма да бъде трудно. За да направите това, следвайте стъпките по-долу:

 1. Отидете на уебсайта на производителя на графичния чип на вашата видеокарта;
 2. Изтеглете най-новия драйвер на вашия компютър;
 3. щракнете върху клавиатурата на Windows + X и изберете "Диспечер на устройства";
 4. разширете секцията "Видео адаптери";
 5. щракнете два пъти върху вашата видеокарта, за да отидете до свойствата на устройството;
 6. отидете на раздела „Драйвер“;
 7. кликнете върху бутона „Премахване на устройството“;
 8. Инсталирайте изтегления преди това драйвер за видеокартата.

Веднага след като завършите преинсталирането на драйвера за вашия графичен ускорител, синият екран на смъртта на BSoD VIDEO_TDR_FAILURE трябва да изчезне и той вече няма да ви притеснява. Ако обаче все още се появява (дори и след инсталиране на нов драйвер), опитайте следните препоръки:

 1. върнете параметрите на видеокартата до фабричните стойности, ако сте овърклок;
 2. проверете температурата на видеокартата с всеки софтуер и го понижете, например, като замените охладител или термопаст, ако тя достигне твърде висока стойност;
 3. уверете се, че допълнителната мощност за вашата видеокарта е свързана правилно;
 4. Възстановете вашата операционна система

Струва си да се отбележи, че ако всички горепосочени препоръки не биха могли да ви помогнат при премахването на синия екран на смъртта BSoD VIDEO_TDR_FAILURE - определено не е наред с вашия видео адаптер.

Интересни Статии