BSoD Методи за решение 0x00000050

Синият екран на смъртта може да бъде придружен от уведомление, което започва с код 0x00000050 . Има много причини, но основните са:

 • повреда на RAM или дисково устройство;
 • повреда на системните файлове, причинени от вируси или неправилни настройки;
 • инсталиране на нови устройства и неуспешно инсталиране на драйвери.

Как да поправите BSoD 0x00000050?

Посочваме случаите, когато първо трябва да отстраним проблема благодарение на актуализации и инструкции от Microsoft:

 1. За Win XP, Server 2003 и 2000 . Отидете на следващата страница.
 2. За Win 8 и Server 2012 . Вижте информацията на тази страница.
 3. За Win 7 след инсталиране на актуализация 2670838 . Изтеглете поправката за срив на тази страница, като изберете правилната версия на пластира за вашата ОС.

Ако споменатото по-горе не се отнася за вас или не помага, опитайте следните методи:

 1. Стартирайте в безопасен режим . Деинсталирайте приложения, които наскоро бяха инсталирани. Препоръчително е да изключите и наскоро свързаното оборудване.
 2. Проверете паметта за грешки . Това се отнася както за RAM паметта, така и за твърдия диск. Колкото повече програми за проверка и мониторинг използвате, толкова по-добре. Важно е да се разбере точно, че повредата няма хардуерни причини.
 3. Извършете антивирусно почистване .
 4. Актуализирайте драйверите на основните устройства . Това не се отнася за уеб камера, а за графична и звукова карта, подобно оборудване.
 5. Проверете системните файлове с помощта на помощната програма SFC . Тя ще разбере кои файлове са били повредени, тъй като това е една от основните причини за грешката с код 0x00000050 .

Интересни Статии