BSoD 0x00000016: причини и решения

Синият екран на смъртта с код на грешка 0x00000016 се появява рядко, но изведнъж, поради което е невъзможно да се продължи сесията. Причините за неуспеха са много, но основните са следните:

  • проблеми с драйвери - това важи особено за устройствата на Nvidia;
  • конфликти на софтуер и системни файлове - това най-често се случва при използване на Chrome, Zune и Avast;
  • Липсващи или повредени OS файлове - обикновено ако е инсталиран пиратски Windows, особено различни репаквания и подобни „подобрени версии“.

Сривът е фиксиран по следните начини:

  1. Премахване на софтуер . Най-често срещана за антивирусни програми, по-специално Avast. Деинсталирането трябва да се извърши със специални помощни програми, изтеглени от сайта на програмиста - в случай на Avast е avastclear. В същото време, ако възникне грешка малко след инсталирането на нова програма, тогава трябва да премахнете това приложение.
  2. Преинсталиране (актуализиране) на драйвери и софтуер . Първо си струва да се актуализира и чак след това, ако провалът не изчезне, го инсталирайте отново. Също така, не забравяйте да инсталирате всички актуални актуализации за вашата ОС.
  3. Проверете паметта за грешки . Свързва се с RAM и твърдия диск.
  4. Проверете системата си за вируси. За предпочитане е да свържете диска към друг компютър, на който определено няма вируси, и вече проверете там.

Ако грешката 0x00000016 не изчезне, преинсталирайте системата и ако проблемът продължава и след това, причината е ясно в хардуера на компютъра.

Интересни Статии