Безплатно съхранение в облак

Съхранението в облак е невероятна мечта на съвременния свят, която се сбъдна, но не напълно. Все още ни предстои дълъг път преди идеята ни, но технологията за съхранение в облак вече е постижение.

Ако сте използвали поне едно от облачните хранилища в живота си, тогава вероятно знаете, че не всички от тях са безплатни. В тази статия ще разгледаме онези облачни услуги за съхранение, които могат да предоставят своите услуги безплатно. В крайна сметка, който не обича безплатни услуги, нали?

Основни участници на пазара

Да започнем с най-големите услуги, които могат да ви осигурят много свободно място в техните „облаци“. Вероятно вече сте чували за много от тях, но нека да ги разгледаме отново.

Dropbox

Безплатно облачно пространство: 2GB

Тарифни планове: $ 10 / месец или $ 100 / година за 1 терабайт

Една от най-популярните облачни услуги за съхранение. Dropbox разполага със специализирана потребителска база, благодарение на бързото си, повсеместно приложение за мобилни устройства и компютър, както и на ефективни инструменти. В облака има доста малко свободно пространство - 2GB, но потребителите могат да увеличат това пространство и за постоянно, препоръчвайки тази услуга на своите приятели. По този начин потребителите могат да постигнат за себе си цели 16 GB свободно пространство, което не е малко.

Box.com

Безплатно облачно пространство : 10GB

Тарифни планове: 10 долара на месец за 100 гигабайта

Box е популярна алтернатива на предишната услуга в този списък, която може да предложи на своята клиентска база още повече свободно място. Приложенията му са достъпни за всички основни мобилни и компютърни платформи и си струва да се отбележи, че много популярни услуги са свързани с Box. Индивидуалният безплатен акаунт може да предложи до 10 гигабайта, но едно изтегляне в облака е ограничено от лимит от 250 мегабайта, което, честно казано, не е много удобно.

Google диск

Безплатно облачно пространство : 15GB

Тарифни планове: $ 5 / месец за 30 гигабайта, $ 1 / месец за неограничено пространство (един потребител)

Всички потребители на Google имат достъп до облачното хранилище на Google Drive за неща като Gmail или Google Документи, които имат общо 15 гигабайта. Това може да изглежда като щедро предложение, но всъщност всичко това ще приключи бързо, ако използвате имейла от Google доста активно.

МЕГА

Безплатно облачно пространство : 50GB

Тарифни планове: 5 долара на месец за 200 гигабайта, 10 долара на месец за 2 терабайта, 20 долара на месец за 4 терабайта, 30 долара на месец за 8 терабайта

Облачното хранилище MEGA предоставя на своите потребители едно от най-щедрите предложения - 50 гигабайта в облака, което е доста. Не всичко обаче е толкова просто, тъй като изтеглянето и изтеглянето все още ще бъде ограничено - 10 гигабайта за всеки 30 минути. MEGA е създаден да съдържа съдържание и да ги споделя, но в уеб интерфейса на тази услуга няма някои съвременни инструменти, които нейните конкуренти от големите компании предлагат. Независимо от това, той предоставя наистина огромно количество пространство, ако решите да харчите пари за някой от тарифните планове.

Microsoft OneDrive

Безплатно облачно пространство : 5GB

Тарифни планове: $ 2 / месец за 50 гигабайта, $ 7 / месец за 1 терабайт

Microsoft успя да създаде собствено облачно хранилище за Windows - OneDrive. В тази услуга можете да намерите 5 безплатни гигабайта за всички потребители. Услугата предоставя също приложения за други платформи и нейния уеб интерфейс. Освен това за закупуването на най-новите тарифни планове можете да получите безплатен абонамент за Office 365.

Sync

Безплатно облачно пространство : 5GB

Тарифни планове: $ 5 / месец за 1 терабайт, $ 8 / месец за 2 терабайта

Sync е услуга, която предоставя възможност за съхраняване и разпространение на файлове, но в същото време гарантира и пълна конфиденциалност. Архивирайте вашите файлове на едно място и ги поддържайте синхронизирано на всички други компютри и устройства. Можете да възстановите всяка версия на всеки файл по всяко време.

Безплатни хранилища само за снимки

Всички от следните услуги разпространяват услугите си за съхранение само на снимки. В повечето случаи потребителите, които качват компресирани версии на снимки, получават голямо или неограничено количество пространство, а потребителите, които качват в оригинално качество - срещу заплащане.

 • Amazon Prime Photos. Неограничено съхранение на снимки за абонати на Premium. Тарифите за не-Premium потребители започват от 12 $.
 • Canon Irista. 15 гигабайта безплатно пространство за съхранение (дори за тези, които не притежават камера на Canon). Тарифните планове започват от 2, 25 долара.
 • Клъстер. Понастоящем клъстерът предлага безплатни и на пръв поглед неограничени изтегляния в пълен размер с вградени инструменти за споделяне с други потребители.
 • Facebook. Тази социална мрежа няма ограничения за броя на изтеглянията или броя на всички снимки в акаунта на потребителя, но всички изображения, съхранявани там, ще бъдат с компресирано качество.
 • Flickr. 1 терабайт за некомпресирани изображения за всички безплатни потребители.
 • Fujifilm X World. Официалното хранилище на Fuji предоставя 5 гигабайта безплатно място за изтегляне на изображения в пълно качество.
 • Google Photos Компресираните снимки няма да бъдат взети под внимание от услугите на Google, но оригиналното качество ще отиде в акаунта на вашето място в Google Drive.
 • Instagram. Тази услуга предоставя неограничено пространство за изображения, но е малко вероятно тяхното качество да е над средното.
 • Ipernity. За безплатни потребители на тази социална мрежа са осигурени 200 мегабайта свободно пространство. Профилът на Ipernity Club премахва всички ограничения и дори рекламата. Тарифният план започва от $ 10 / месец.
 • Пространство за изображения на Nikon. Nikon осигурява 2 гигабайта за съхранение на снимки в некомпресирано качество за всички потребители, но собствениците на нови камери от Nikon получиха ъпгрейд до 20 гигабайта.
 • Photobucket. Некомпресираните изтегляния са ограничени до 2 гигабайта в хранилището.
 • Piccam. Безплатните акаунти получават 15 гигабайта за изтегляне на некомпресирани изображения. Ограниченията се премахват при преминаване към тарифен план от 5 долара / месец.
 • Shoebox. Неограничено изтегляне за компресирани изображения. Пълните снимки изискват надграждане за $ 5 / месец.
 • Shutterfly. Неограничено съхранение на изображения.
 • Sony PlayMemories. Неограничено място за съхранение на изображения, които са изтеглени автоматично през телефони и камери на Sony.

Други услуги

Ако всичко по-горе не е достатъчно за вас, тогава ето още един списък с облачни услуги, които могат да ви предоставят сравнително безплатно техните услуги.

 • Облачно шофиране на Amazon Всички потребители получават 5 гигабайта хранилище безплатно.
 • Apple iCloud 5 гигабайта хранилище ще бъдат достъпни за всички потребители на устройства на Apple.
 • ASUS WebStorage. 5 гигабайта на място и не е необходимо да сте собственик на устройството от ASUS.
 • BT облак. Абонатите на British Telecom получават от 5 до 500 гигабайта безплатно място за съхранение в зависимост от пакета услуги.
 • Degoo. Налични 100 гигабайта в хранилището безплатно. Премиум акаунтите получават достъп до 2 терабайта в хранилище за $ 10 / месец.
 • ElephantDrive. Безплатни акаунти имат 2 гигабайта хранилище.
 • FlipDrive. Безплатните акаунти получават 10 гигабайта хранилище, но качването в един файл е ограничено до 25 мегабайта.
 • HiDrive. Безплатните потребители получават 5 гигабайта хранилище без ограничения за размер на файла.
 • HubiC. Европейска услуга с безплатни 25 гигабайта за съхранение за всички безплатни потребители.
 • IDrive. 5 гигабайта безплатно. Услугата е интегрирана с OneDrive и Office 365.
 • Jottacloud. Европейско облачно хранилище, осигуряващо 5 гигабайта безплатно. Ограничението се премахва срещу 7, 5 евро / месец.
 • Jumpshare. Безплатен акаунт има 2 гигабайта на място. Ограничението за размера на изтегления файл е 250 мегабайта.
 • MediaFire. Доста стара услуга с 10 безплатни гигабайта за съхранение, неограничена скорост и ограничение за размера на изтегления файл от 4 гигабайта.
 • Мъка. Тази десктоп услуга ще ви предложи 3 гигабайта безплатно място за съхранение за архивиране и синхронизация.
 • MiMedia. 10 гигабайта за съхранение на безплатни акаунти, както и приложения за десктоп, Android и iOS.
 • MozyHome. 2 гигабайта в хранилище, плюс бонуси, ако препоръчате тази услуга на приятели.
 • OpenDrive. 5 гигабайта памет, интегрирани бележки и файлов мениджър. Максималният размер на файла е 100 мегабайта.
 • OwnDrive. Шифровано SSL / TLS хранилище, което осигурява безплатни акаунти само с 1 гигабайт. Въпреки това ще имате достъп до безплатен музикален плейър, RSS четец и много други.
 • pCloud. Предлага до 20 гигабайта за безплатни потребители, 10 по подразбиране и още 10 за приятели. Можете автоматично да създавате резервни копия за акаунти във Facebook и Instagram.
 • SafeCopy. 3 гигабайта облачно хранилище без ограничения за размер на файла.
 • Страто HiDrive. Европейска услуга с безплатни 5 гигабайтови акаунта в хранилището, както и възможност за създаване на резервно копие по имейл.
 • Syncplicity. 10 гигабайта в хранилище на потребител. Размерът на файла не е ограничен, но по-разширените функции изискват покупка на абонамент.
 • Weiyun. Китайска услуга с 10 гигабайта на облака. Преди се предлагаха 10 терабайта, но в момента офертата вече не е валидна.
 • Yandex.Disk. Руска услуга с 10 безплатни гигабайта. Възможно е да получите още 10 за извършване на специални действия.
 • Облачен архив Zoolz Услуга за архивиране със 7 гигабайта в хранилище, които могат да се споделят за два компютъра и мобилни приложения.

Както можете да видите, на пазара има огромно разнообразие от услуги, които ще предоставят услугите им за съхранение в облак на вашите услуги. И то безплатно. Също така си струва да се спомене, че конкуренцията в тази област е невероятно висока и някои от тези услуги може да бъдат затворени в близко бъдеще, ако те вече не са затворени.

Интересни Статии