Battle.net не инсталира игри: методи за решение

Когато Battle.net не инсталира играта, това очевидно показва, че нещо не е наред или със софтуера от Blizzard, или нещо не е наред на вашия компютър. В по-голямата си част Battle.net разчита на програма, наречена агент, която служи за изтегляне / актуализиране на инсталирани игри.

За съжаление много потребители на Battle.net съобщават, че тази помощна програма, т.е. Агентът губи възможността да изтегля всяко съдържание от услугите на Battle.net или да инсталира игри. Поради това клиентът на Battle.net просто губи своята функционалност, а вие оставате с разбито сърце.

Въпреки това, не трябва да се притеснявате, тъй като в това ръководство ще ви кажем как да „поправите“ Battle.net, процеса на агент и да накараме клиента да изтегли и инсталира отново играчките, както трябва да направи.

Методи за решаване на проблеми с инсталирането на игри в Battle.net

Метод №1 Рестартирайте компютъра си

Ще започнем, разбира се, с най-простото действие, което можете да извършите - рестартиране на компютъра. Тази стъпка просто ще рестартира процеса на агент, който може да коригира ситуацията с нейния неуспех. Опитайте да рестартирате системата и може би вашият клиент на Battle.net ще може да изтегля и инсталира отново игри.

Метод №2 Преминаване към кабелна интернет връзка

Всички знаем, че безжичната връзка с мрежа е доста ненадеждна и понякога дори нестабилна. Това е същата нестабилна интернет връзка, която може да стои зад невъзможността на Агента да започне да изтегля съдържанието, което искате от сървърите на Battle.net. Ако имате достъп до кабелна мрежова връзка, тогава не забравяйте да опитате да преминете към нея и проверете за проблем. Често много проблеми с връзката се решават по този начин.

Метод №3 Деактивиране или премахване на всички помощни програми за сигурност на трети страни

Софтуерът или защитните стени на трети страни могат да са в конфликт с процеса на агент, което води до невъзможността на последния да изтегли и инсталира игри от Battle.net. Ако смятате, че проблемът се крие именно в конфликта между антивируса / защитната стена и помощната програма Агент, след това го изтрийте или деактивирайте. Веднага щом се отървете от защитния софтуер, опитайте да изтеглите нещо в Battle.net.

Метод №4 Уместност на актуализациите

При липса на определени актуализации за вашата операционна система може да възникне ситуация, при която Battle.net да не инсталира играта. За да проверите за налични актуализации и да ги изтеглите, направете следното:

 • Отворете Start
 • Отидете в Настройки.
 • Кликнете върху „Актуализация и сигурност“ в левия прозорец.
 • След това щракнете върху Проверете за актуализации.
 • Изчакайте актуализацията да бъде инсталирана и завършена, ако има такава.
 • След като инсталирате актуализациите, рестартирайте компютъра.

Метод №5 Изключване на добавки към играта

Някои добавки за определени проекти, по някаква причина, могат да попречат на изтеглянето и в резултат на това Battle.net не инсталира играта. Например, това често се случва по вина на различни мениджъри за World of Warcraft. Опитайте да деактивирате добавките за изтеглената игра, тъй като може би причината се крие именно в тях.

Метод №6 Премахване на агент и принудително преинсталиране чрез Battle.net

Повреденият агент също може да е причината Battle.net да не инсталира игри. В този случай трябва да изключите приложението Battle.net (или клиент), след което да изтриете папката Tools в папката с Battle.net. След това стартирайте клиента отново и го накарайте да изтегли последната версия на агента.

Метод номер 7 Вторично влизане

Услугата за вторично влизане е изключително необходима както за процеса на Агент, така и за стартирането му. Съответно, ако тази услуга е била деактивирана поради някои външни влияния, тогава Агентът няма да работи и това води до невъзможността на Battle.net да инсталира игри. Можете да поправите това, като активирате услугата Вторичен Вход. За целта направете следното:

 • Натиснете Win + R, въведете services.msc и натиснете Enter.
 • Потърсете Вторично влизане в списъка с услуги.
 • Задайте "Тип на стартиране - Автоматично".
 • Уверете се също, че услугата работи в даден момент. Ако е поставен на пауза, щракнете върху "Изпълни".
 • След това щракнете върху „Приложи“ и „Ок.“
 • Затворете прозореца на услугите и рестартирайте компютъра.

Ако причината е била именно в това, че услугата „Вторично влизане“ е била деактивирана, тогава чрез горните стъпки определено ще коригирате ситуацията.

Метод № 8 Актуализиране на браузъра и Flash Player

За програмата Agent и следователно за Battle.net са необходими най-новите версии на вашия браузър и Adobe Flash player. Проверете какви версии имате. Ако този софтуер изисква актуализиране, актуализирайте го и след това проверете за проблема. Възможно е Battle.net да не инсталира игри точно защото сте имали остарели версии на браузъра и Adobe Flash Player.

Метод № 9 Актуализирайте Battle.net

Ако отдавна не сте актуализирали клиента си, тогава проблемът с невъзможността да инсталирате игри в Battle.net е банално остарял софтуер. Всичко, което трябва да направите, е просто да актуализирате своя клиент на Battle.net и проблемът трябва да изчезне.

Метод № 10 Преинсталирайте Battle.net

Ако никой от горните методи не ви е помогнал, което е доста странно, тогава само последното нещо, което трябва да направите, е да инсталирате отново Battle.net. На теория, след като преинсталирате вашия, проблемът трябва да бъде решен.

Интересни Статии