Apple Watch 10 Основни характеристики на ръководството

През последните години Apple Watch направи голям скок напред. Те добавиха много полезни функции, които опростяват живота на потребителя. Сега практически няма нужда да се сдобиете със смартфон. Повечето от задачите поемат часовника. Справянето с новия продукт винаги е трудно, но ще помогнем да се справим с тази задача. Този материал съдържа 10 инструкции за използване на основните функции на Apple Watch.

Здравей Сири, къде си?

Тази команда ще ви помогне да намерите телефона. Siri в допълнение може да го разсмее, като каже нещо от смартфона. Също така, той може просто да издаде звук, който улеснява намирането на изгубен телефон в стаята.

Важно! Методът работи само на iPhone 6S или по-нова версия.

Понякога методът е неефективен поради факта, че силата на звука на сигнала е минимална или звукът е заглушен. Можете да контролирате силата на звука от часовника интерфейс. Достатъчно, за да го повдигнете и отново да попитате местоположението на Сири.

Как бързо да измерите сърдечната си честота?

Всички Apple Watchs имат сензори за сърдечен ритъм, а моделът от четвъртата серия също има електрически сензор. Този сензор е необходим за ЕКГ, но също така ви помага да измервате по-бързо сърдечната си честота. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате приложението Pulse и да поставите пръста си върху Digital Crown. Тази функция осигурява не само бързо измерване, но и по-точно. Показанията се променят всяка секунда, по-рано - веднъж на 5 секунди.

Как да настроите процентния индикатор за зареждане в нощен режим?

По подразбиране се използва запълващ кръг за показване на нивото на зареждане. Цветът на лентата се променя от червен до зелен и показва приблизителното количество заряд. Това не ви позволява да видите колко зареждане е останало в нощен режим. Всъщност, за да видите процента на заряд е много просто - просто трябва да докоснете иконата на мълния.

Как да използвате функцията Walkie-Talkie в Apple Watch?

Да, има дори уоки-токи в умни часовници. Приложението ви позволява да общувате с други собственици на Apple Watch поне първата серия и операционната система watchOS 5 или по-нова. За да работи приложението, първо трябва да конфигурирате услугата FaceTime.

Важно! Сега Радиото не работи във всяка държава. Дори ако дадена функция се поддържа в страната, това не означава, че тя работи във всички нейни региони.

За да започнете да използвате приложението не е трудно, трябва да добавите приятел (щракнете върху иконата и изберете контакт). След това трябва да изчакате потвърждението на поканата. Сега можете да наберете абоната от прозореца на приложението.

Как да се обадя на Siri, без да използваме Digital Crown?

Много просто - просто трябва да донесете часовника до устата си. Дори "Здравей, Сири" не трябва да казва, асистентът започва автоматично. Вярно е, за да работи това, трябва да активирате функцията „Present and Talk“ (налична в watchOS 5). Подходящ параметър се намира в секцията "Настройки", в колоната "Общи" и в секцията "Сири". За да може стартирането на асистента да работи, трябва да повдигнете ръката си почти до нивото на лицето.

Как да изключите звука от известията?

Има няколко начина да поставите часовника в безшумен режим:

 • Плъзнете известието и кликнете върху елипсата. Ще се появят 2 опции за конфигурация: безшумно получаване на известия или деактивиране на доставката им;

 • Прекарайте пръст нагоре и надолу, за да стартирате „Център за известия“, прекарайте пръст наляво, кликнете върху три точки и изберете „Подайте тихо“;
 • Отидете на настройките на часовника на iPhone, след което отидете в секцията „Известия“ и конфигурирайте получаване на известия за приложения. Има 3 позиции: доставяйте със звук, получавайте беззвучно и напълно ги изключвайте.

Как да промените езика на оформлението, когато пишете съобщение в Apple Watch?

За да можете да промените езика, той трябва да бъде инсталиран на самия iPhone. Добавянето на език се извършва в настройките на клавиатурата.

Как да промените оформлението:

 1. Разширете съобщението.
 2. Задръжте пръста си върху екрана за дълго време.
 3. Ще се появи прозорец, в който трябва да кликнете върху "Избор на език" и посочете желания.

Как да изключите индикатора на Apple Watch, посочвайки нови известия?

Това е червена точка на върха на часовника - това е сигнал, че има непрочетени известия. По подразбиране точката спира да свети след преглед на съобщението. По желание индикаторът може да се изключи напълно.

Как да го направите:

 1. Стартирайте помощната програма на Apple Watch на телефона.
 2. В секцията „Моят часовник“ отидете в менюто „Известия“.
 3. Деактивирайте настройката "Индикатор за уведомяване".

Как да отворите контролния център и центъра за известия в приложението?

Центърът за известяване може да се стартира с няколко движения на пръста:

 1. Включете екрана на часовника.
 2. Докоснете и задръжте пръста си в горната част на дисплея.
 3. След като се появи иконата, прекарайте пръст надолу.

Контролният център се активира по подобен начин, но обратно. Трябва да задържите пръста си в долната част на екрана и да го преместите нагоре след появата на иконата.

Как да си направим ЕКГ?

Първо, заслужава да се отбележи, че трябва да имате часовник от четвърта серия, да пребивавате в Съединените щати, да актуализирате ОС, за да гледатеOS 5.1.2 и да имате възраст от 22 години или повече. Без горните условия не можете да получите приложението.

Как да получите ЕКГ:

 1. Активирайте приложението и натиснете пръста си върху колелото за половин минута. Важно е да държите ръцете си отпуснати.
 2. Веднага след като приложението завърши измерванията и обработва резултатите, се показва заключение.
 3. Приложението Health показва състоянието на сърцето и вероятните диагнози или признаци на определени състояния.

Можете да прочетете повече за приложението на ЕКГ в статията.

Много от тези функции са скрити от очите на обикновения потребител. Но знаейки за тези възможности, часовникът ще се превърне в пълноценен и ежедневен помощник в живота на всеки човек.

Интересни Статии