Apex Legends: кой герой да избера?

Apex Legends, нова игра Battle Royale от разработчиците на Respawn Entertainment, бързо набра популярност в игровата общност и сега определено е на радара на всички запалени геймъри. С оглед на това не е изненадващо, че играчите искат да знаят колкото е възможно повече за героите в Apex Legends, за да направят своя избор.

Кои са най-добрите герои в Apex Legends?

Почти всеки играч се интересува кой герой превъзхожда останалите. За съжаление (или за щастие) всичко не е толкова просто, защото всеки герой има свои уникални способности. За да бъдем по-точни, говорим за набор, който включва едно пасивно, тактическо и специално умение. В играта има осем легендарни герои и всеки от тях се оценява различно от играчите, в зависимост от индивидуалния им стил на игра. Въпреки че няма категоричен кандидат за най-добър герой от Apex Legend, все пак съставихме рейтинг, който дава представа за характеристиките на легендите.

Препоръчани герои

Bloodhound - високотехнологичен Pathfinder

Пасивната способност на този герой му позволява да открива и проследява врага, но е ограничена до определен радиус на действие. Това умение, наречено Pathfinder, подчертава свежи следи от противници и помага за събирането на информация за техните действия.

Използвайки тактическата способност на Окото на Всеотца, ловецът сканира малка площ около себе си и подчертава враговете. Сканирането работи през стени, димни екрани и всякакви други предмети. Но имайте предвид, че прилагането на тази способност дава позиция на играча.

Специалното умение „Брутален ловец“ изостря всички чувства и силни страни на характера. Когато тази способност се активира, зрението става черно-бяло, следите и враговете се маркират в ярко червено, а скоростта на движение се увеличава многократно. За съжаление режимът е валиден само за кратък период от време.

Бангалор - професионален войник

Бангалор има способността да се движи бързо под огън, използвайки пасивната способност „Ускорен март“, която се активира при нанасяне на щети по време на тире. Ускорението трае няколко секунди, което е достатъчно, за да заемете по-изгодна позиция.

Тактическото умение на Бангалор се нарича „Пушечно оръдие“: изстрелва димен заряд, покриващ определена зона с невидим дим. Това е много удобно, когато трябва временно да се скриете от очите на врага, особено ако се занимавате със снайперист. В димното оръдие са останали две бомби.

И накрая, най-впечатляващото умение на героя е „Thunderclap“, който, когато се активира, задейства ракетна атака по маркирана цел. Трябва да се използва с повишено внимание, тъй като съществува риск сами да попаднат под огън или да ударите съотборници.

Гибралтар (Gibraltar) - бронирана крепост

Гибралтар е позициониран в играта като специалист с различни защитни умения. Основното му умение му позволява да се прикрива с мощен щит по време на насочена стрелба. Но има и минус - силовото поле излъчва ярко сияние, така че е по-добре да изключите щита, докато се движите около картата.

Героят притежава тактическото умение „Купол на отбраната“, създавайки за 15 секунди купол, който приютява героя и съюзниците. Куполът е непроницаем за вражески куршуми и гранати, но отвътре също няма да работи.

Бомбената способност нанася разрушителни щети на определена позиция. Това умение е подобно на специалното умение в Бангалор, но ударът със снаряда се случва в по-малка зона.

Добри варианти

Lifeline - боен медик

Както подсказва името, героинята има медицински опит, а способностите й включват лечебни съотборници с тактическата способност „D.O.K. Лечебен дрон. "

Пасивното умение „Щитът на Спасителя“ защитава героя и ускорява възстановяването на излекуван съюзник, а лечебните предмети се използват с 25% по-бързо в този момент.

Специалното умение на Lifeline се нарича "Консумативи", тя извиква капсула с три произволно избрани артикула. Контейнерът може да съдържа броня, оръжия, лекарства или надстройки.

Мираж - холографски каскадьор

Героят Mirage е буря, специализирана в способността да обърква и разсейва враговете. Тактическата способност „Психоза“ изпраща холографско копие на играча до избраната зона, което е особено полезно, когато е необходимо да се примами врага от прикритие.

Специалното умение „Изчезване“ прави героя невидим за няколко секунди и на негово място създава група илюзии, примамки, които почти винаги гарантират безопасно бягство.

Ако Mirage нанесе щети и премине в нокаут, пасивното умение Encore се активира автоматично - героят създава илюзия и става невидим за 5 секунди.

Rafe (Wraith) - Междуизмерен стрелец

Поради своите уникални способности, Rafe е доста популярен сред играчите. Пасивното умение „Гласове от празнотата“ предупреждава всеки път, когато герой е в опасност, например враг се насочва към нея.

Rafe също има тактически ход, наречен "Into the Void", който може да се използва за избягване на щети, вид отстъпление към друго измерение. Намирайки се в астралната равнина, тя става неуязвима, но в същото време самата тя не вижда противници.

Специалното умение Rift отваря два портала за 60 секунди, между които всеки член на отбора може да се движи (и противниците, между другото също).

Rafe е предизвикателен, но ефективен герой, който я прави един от най-добрите герои на Apex Legends за играчи с високо ниво на умения.

По-слаби опции

Каустик - токсичен убиец

Един от двама блокирани герои, за да отключат този герой, играчите се нуждаят от символи за легенда (валута в играта). Има пасивна способност "Knox Visor", което му позволява да вижда врагове през газта.

Тактическото умение „Knox Trap“ е капан от контейнер с токсичен газ, който при задействане нанася щети на всички врагове наблизо. Общо са дадени шест от тези бъчви.

Специалното умение на героя "Grenade Knox", когато се използва, обхваща голяма площ с облак от отровен газ.

Pathfinder - Advanced Scout

Този герой е робот, който не бихме нарекли най-важния, когато става въпрос за спечелване на играта, но той има свои интересни способности. Пасивното умение „Инфилтрация“ сканира забележителни маяци, за да открие местоположението на безопасна зона и да планира движенията на екипа.

Тактическата способност на героя „Заснемане на кука“ предлага много предимства, вариращи от бързо движение до труднодостъпни точки и завършващи с привличане на врагове за близък бой.

Благодарение на специалното умение „Trosomet“, Pathfinder пуска кабел, който осигурява на всеки член на екипа бързо движение между избраните позиции.

Интересни Статии