Android 10: Преглед на основните функции и списък на смартфоните

Android 10 ще излезе наяве, събитието е наистина невероятно, много потребители, включително и нас, не могат да чакат! Междувременно ще разгледаме всички слухове за основните функции, както и списък със смартфони, които могат да поддържат версия Android 10.

Разделен екран

Функция, която ви позволява да отворите няколко прозореца на дисплея наведнъж, максималният брой е 3 броя. Най-вероятно функцията ще бъде достъпна на устройства, чиито инчове надхвърлят шест, тъй като размерът на екрана след това се оказва твърде малък, за да поддържа и трите отворени прозорци.

Нощен режим

Много хора знаят, че установеният нощен режим ви позволява да пестите от батерията. И много! Поради това много потребители настояха, че новата операционна система разполага с нощен режим на пълно раздуване, което ще спести максималното зареждане.

Режим на разрешения

Позволява на потребителите да блокират определени функции и достъп до определени приложения. Например, можете лесно да спрете микрофона, камерата или навигатора, до който вашето местоположение е достъпно. Сега интерфейсът следи вашата сигурност! Това е много важно.

Навигация с жестове

Списъкът с комбинации е значително разширен, сега използването на телефона ще бъде опростено на моменти. Уникалните жестове за секунда могат да ви пренесат на главния екран, да стартирате най-новите отворени приложения или да отворите тяхното меню.

Възможността за използване на Android 10 получи не много голям брой компании. Такива пазарни лидери като Samsung, Huawei, Motorola и ZTE ще заемат внедряването на новата система. Повечето от разработените в момента модели на тези компании ще въведат нова операционна система в своите смартфони.

Интересни Статии