9 съвета за начинаещи в ярост 2

Какво ще кажете да оседлаете пустошта? Сега е моментът, защото създаването на Avalanche Studios с id Software стана достъпно по целия свят. Ще бъде доста забавно да се разхождате из огромния пост-апокалиптичен свят на Rage 2.

Разбира се, играчът ще може сам да измисли много, но това ще доведе до загуба на време, и все пак има толкова много шедьоври на играта, които го чакат. Не е необходимо да отделяте допълнително време за преминаване. Докато напредваме през „новата ярост“, успяхме да съберем 9 полезни съвета за начинаещи, с които определено трябва да се запознаете преди началото на играта.

Научете се да използвате фокуса.

В самото начало на играта Уокър, главният герой на играта, знае как да се фокусира - това е първата суперсила, която тук се нарича Нанотрит. Използването му е много просто, възможността ви позволява да получавате информация за близките врагове и важни елементи на света, като коли, мотоциклети и други неща.

С помощта на допълнителни перки, способността може да бъде развита. След подобрението му става възможно да се поправи колата или да се усвои част от здравето, ресурса на врага, веднага щом той умре. С последващата модернизация на умението фокусирането ви позволява да подпалите всякакви видове експлозиви, което ви позволява да правите много интересни комбинации, за да елиминирате цяла група отпуснати противници.

Да гледам към ковчезите

Най-вероятно това е най-важният съвет на това ръководство, тъй като ви позволява да получите оръжия и способности от най-висок клас. Arks in Rage 2 са някои хранилища от пространството, които са разпръснати по цялата карта. Те винаги са пазени от изгонващи - по-скоро свирепи врагове. След като побеждава група изгонващи, Уокър получава възможност да отвори ковчега и да получи чисто нова играчка от него.

Това правило важи тук: колкото повече ковчези могат да бъдат намерени и отворени, толкова по-добре ще бъде оборудван героят. Това ще ви позволи да отидете на война с по-силни групи главорези. Вярно е, че ковчезите не винаги са лесни за намиране, тъй като рядко се говори директно за тяхното местоположение. Местните жители често дават само намеци, но трябва да се погледнете сами. Но има и търговци, които могат да продадат карта с указание за пътя към входната врата. Инвестицията е печеливша, затова е по-добре да съберете пари и да си купите карта.

Възможност за персонализиране на контролите

Управлението по персонализиране е ясно приветствано тук. Не осигурява невероятно предимство в играта, но ви позволява да конфигурирате няколко опции за управление. В някои условия, например, когато управлявате квадрокоптер, са необходими по-агресивни настройки, а при снимане - по-малка чувствителност на контролера. Алтернативни шаблони за контрол на способности, превозни средства и летящи единици са достъпни в секцията с настройки.

Стандартният шаблон се проявява най-лошо при шофиране, местоположението на активните клавиши изглежда странно. Второто разположение на контролера изглеждаше по-приемливо. Вярно, някой ще се чувства удобно с първия шаблон.

Не проучвайте пустошта пеша

Не за нищо игралната карта се нарича пустош. Може би това е един от най-големите проблеми на Rage 2: картата е наистина голяма, но по нея се случва малко. През повечето време трябва да прекосите безжизнен терен, в който просто няма какво да направите. Няма създания, няма активни елементи, няма боеприпаси. Бягането по картата с цел изучаване на разработчика не е добре дошло, тъй като това ще доведе до загуба на време и бърза умора от играта.

Uber вече не работи по очевидни причини и затова трябва да се уверите, че има кола наблизо. За щастие, Rage 2 има функция за обаждане на превозно средство.

Разгледайте данните от менюто

Менюто Rage 2 съдържа много различна информация. Данните често са скрити в специални точки, поради изобилието от които има желание дори да не гледат в тяхната посока. Отначало изглежда, че няма да пропуснете нищо, ако започнете да игнорирате всички тези елементи, но това далеч не е така. Всъщност потребителският интерфейс предоставя много полезни предимства, включително улики за местоположението на нанотритите, оръжията и неизследваните сайтове.

По-голямата част от важната информация от тетрадките и комуникацията с NPC също се добавя към раздела на списанието. Тя трябва да се вижда през свободното време. Героите предоставят много повече информация, отколкото може би първоначално мислите. Струва си да поговорите с NPC няколко пъти, понякога те разкриват много подробности едва след второто обаждане.

Успех обича смелите

Сложността на Rage 2 работи малко по-различно, отколкото при другите играчки. При нормално ниво на трудност много рядко се срещате с трудни ситуации, когато буквално висите от нишката на смъртта. За щастие можете да увеличите и намалите нивото на трудност по всяко време на играта. Това действие не води до нежелани последици.

Опитът от други игри предполага, че вражеските застави с по-голяма огнева мощ трябва да се избягват, докато героят не се изпомпва по-добре. Тук не става така. Всяко местоположение е присвоено едно от числата в диапазона 1-10, където 1 е най-незащитените обекти и 10 са най-смъртоносните места.

От личен опит си струва да се отбележи, че всички места до осми ранг, дори в началните етапи на играта, не са особено опасни и те могат да бъдат щурмувани почти веднага. Единственото изключение са изпращанията. Можете спокойно да атакувате гангстерски терени, паднали рейнджъри и мутирали гнезда - това не трябва да е караница. Ако в притежаването на оръжие, способности има смелост и добро умение, тогава можете да отидете дори в най-трудните райони. Дори те ще се окажат достатъчно благоприятни за добив на полезни предмети.

Отключете жирокоптера възможно най-скоро

Невъзможно е да се опише напълно колко голям е жирокоптерът в Rage 2, който е известен като Icarus. С него преминаването през пустинята става на моменти по-удобно, привлекателно и по-забавно. Самолетът се отваря веднага след достигане на ниво 7. Издава се от д-р Квасир (намира се в западните земи). Не е необходимо да отидете на NPC на правилното ниво.

Най-бързият начин да получите жирокоптер е да преминете през сюжета на играта с помощта на сухопътни превозни средства и да изчистите няколко арки, които се срещат по пътя. Веднага след освобождаването на Walker трябва да отидете на лекар и да получите награда за преминаване.

Много е болезнено да паднеш

Предвид големия брой хълмове, човек би си помислил, че костюмът на Ranger трябва да предпазва от падане. За съжаление това не е така. При падане от хълмовете Уокър получава наистина сериозни щети. Не само това, той също така се прибира за дълго време, след като пада от голяма височина, което дава на вашите опоненти невероятно предимство.

За да получите някакъв имунитет, трябва да вземете бонуса за поглъщане на въздействието, който можете да получите с помощта на проекта за търсене и възстановяване на ниво 2. Тази способност елиминира всякакви щети при падане от височина, с изключение на скалите.

Cyberdocs знаят по-добре

В пустошта има много търговци, те могат да продават намерените ресурси и да купуват полезни боеприпаси или боеприпаси. Основният хукстер е Cyberdocter, той стои в Wellspring. В асортимента му можете да намерите много проклети полезни стоки: увеличаване на здравето на героя, ускоряване на презареждането, увеличаване на щетите от оръжие. Като плащане той взема 1 жизненоважна жлеза (Life Gland), 1 ядро ​​Ark Tek или 1 невронни интерфейс (Neuronic Interface). Можете също така да получите нулиране на нанотрит умения от него, това ви позволява да преразпределите получените досега подобрения и ресурси.

Можете да го намерите просто като следвате пътя към Wellspring, за това трябва да минете през тунела от тръбите. В края на пътеката ще се появи блестяща врата. Лекарят е тук.

Интересни Статии