7 житейски хака за висококачествени изображения на смартфон

Всъщност можете да направите добра снимка на абсолютно всеки телефон. Само си струва да си спомним за някои тайни, които мнозина забравят или дори не знаят. Ще повторим сега или ще разберем от самото начало. Прочетете внимателно, за да не пропуснете нищо!

Вградена мрежа

Асистент и спасител за всички начинаещи фотографи, които все още малко се объркват в композицията и косят кадъра по време на снимките. Тази решетка ще ви помогне правилно да направите рамката, да направите акценти и да намерите средно място.

Не правете снимки срещу светлината

Друга често срещана грешка. Светлината е най-добрият приятел на всеки обектив, на всеки телефон или камера. Благодарение на него обектите на снимката изглеждат по-остри и по-цветни, фонът не пълзи на преден план и не обърква окото.

Използвайте редактори на снимки

Ако въпреки всичко перфектният кадър не се получи, на помощ ще се окажат редакторите на снимки. Коригирайте светлината, контраста, наситеността, подрежете ненужното - всеки елементарен редактор на снимки на телефона може да се справи с това. Експериментирайте!

Мръсен обектив

Ако забележите неприятна светлина, в седемдесет процента от случаите факт е, че лещата е замъглена. Идеален вариант за отстраняване на проблема е носна кърпа, която се използва за избърсване на очилата.

мащабиране

Ако донесете нещо по-близо, тогава бъдете готови, че качеството ще падне много. Изображението ще бъде пикселирано и размазано, така че е по-добре да направите снимка такава, каквато е, и след това да я изрежете в редактор на снимки или директно в Instagram.

се набляга

Толкова важно определено не се губи сред „боклука“ на заден план. Картината ще изглежда по-чиста и изрядна, ще иска да бъде разгледана, защото очите няма просто да изтичат нагоре.

Не използвайте вградените филтри в камерата.

Ако не знаете за кое изображение е идеален този или онзи ефект, по-добре не опитвайте. За повредена снимка ще разберете едва когато започнете да преглеждате снимките си у дома, това ще бъде много досадно, така че не трябва да рискувате.

Интересни Статии