6 функции за iOS, които няма да намерите в Android

Android и iOS постоянно се борят за уникални функции и функции, които ще ги направят привлекателни за потенциалните купувачи. За никого обаче не е тайна, че често всичко се свежда до факта, че те възприемат една интересна функционалност един от друг. Всички знаят за това и в това няма нищо лошо.

Въпреки това, днес няма да говорим за разликите между тези две операционни системи. Днес ще ви разкажем за шест уникални функции на iOS, които определено не можете да намерите в Android. Е, поне без промяна на последното.

3D Touch: разширени функции със съраунд дисплей

Управлението на вашия смартфон чрез сензорния екран е изключително лесно: натиснете веднъж или задръжте, за да получите достъп до допълнителни функции. Изключително проста схема за много смартфони с Android, с която всички потребители са запознати. Собствениците на iPhone обаче имат още едно трето действие с дисплея: щракването върху него е малко по-силно. Чувствителният към натиск дисплей на съвременните айфони отваря ново ниво на възможностите за потребителите.

3D Touch е името на тази изключителна технология от Apple и тя не е достъпна на всички смартфони с Android. 3D Touch позволява на разработчиците да създадат по-чисто системно меню, което няма да запълни по-голямата част от дисплея на iPhone. Най-успешният пример е Центърът за известяване на iOS: натискането на бутона X изтрива всички известия за един ден, а натискането по-силно на този бутон изтрива всички известия.

iMessage: най-добрият начин за комуникация с вашия мобилен телефон

Може би ако попитате десет произволни потребители на iOS защо са избрали този продукт, тогава четирима или петима души определено ще ви кажат, че всичко е заради iMessage. Тази услуга е услуга за незабавни съобщения на Apple.

За разлика от класическите SMS, използвани на смартфони с Android, за iMessage съобщенията няма абсолютно никакво заплащане. С тяхна помощ услугата iMessage ви позволява да кореспондирате с вашите другари, приятели или роднини, които имат всяко устройство от Apple.

Изключително удобна услуга, използването на която е удоволствие. Google, разбира се, се опитва по всички възможни начини да се конкурира с Apple: в момента има няколко моментални пратеници от Google и те са сравнително добри, но не могат да постигнат качеството и популярността на iMessage.

Зареждане на приложения: отървете се от неизползваните приложения, без да губите своите данни

Много потребители на съвременни мобилни устройства инсталират на своите смартфони просто невероятно огромен брой различни приложения, които те в по-голямата си част дори не използват. И всеки път, когато ще изтриете някое от приложенията, в главата ви започват да възникват съмнения.

Именно в такива ситуации функцията за изтегляне на програми идва на помощ. Тази функция, която беше въведена в iOS 11, ви позволява да изтривате ненужни приложения, но в същото време да запазвате техните данни на устройството. И ако решите отново да инсталирате изтритото приложение, тогава запазените данни определено няма да бъдат излишни.

Това е невероятно полезна функция, особено за приложения, които заемат доста малко място на устройството. Можете да активирате изтеглянето на приложения в Настройки → Общи → Съхранение на iPhone.

Animoji and Memoji: Evolution of Classic Emoji

Emoji е забавен начин да предадете сложни емоции и неща като шеги и сарказъм, които са изключително проблематични за предаване на събеседника под формата на текст и понякога е напълно невъзможно да ги предадете. IPnone X обаче отиде още по-далеч, като представи Animoji и Memoji на потребителите.

Тяхната същност е, че можете да контролирате конкретно емоджи буквално лицето си, което се постига благодарение на сензори за сканиране на лицето. С помощта на Animoji можете да поемете контрол над някакъв вид животно, а в случая на Memoji можете да вземете модел на емоджи, подобен на вас. Animoji и Memoji са само за развлекателни цели, но все пак това е доста готино iOS функция.

Трябва да се отбележи обаче, че Animoji и Memoji са достъпни само на един и най-скъпият iPhone, докато Samsung има подобна концепция под формата на ARemoji. ARemoji обаче е изключителната функция на Samsung и затова не можете да намерите нещо подобно на други смартфони с Android.

Прекарайте пръст, за да се върнете назад: много по-удобно от класическия бутон

Android смартфоните имат бутон, с който се връщате обратно в определено приложение. Някои приложения имат и този бутон, разположен в горната част на дисплея, което е почти невъзможно да се достигне с една ръка. IPhone работи малко по-различно: за да се върнете назад, просто трябва да прекарате пръст на дисплея вдясно. Това е много по-лесно, отколкото да потърсите бутон на устройството или в интерфейса на приложението. Заслужава обаче да се спомене, че подобна функция не работи във всяко приложение.

Навременни актуализации: Поддръжка на Apple - по-добра поддръжка

Наистина е разочароващо да призная, но поддръжката за устройства с Android е изключително посредствена. Може би единственото изключение е линията смартфони на Google Pixel (всъщност това е iPhone от Android). Веднага след излизането на нова версия на iOS, тя става незабавно достъпна за всички поддържани устройства, не само нови, но и устройства от минали поколения. Така собствениците на доста стари iPhone могат да получат новата версия на iOS. И сега гледаме към Android - нищо подобно.

Интересни Статии