5 съвета за начинаещи в тотална война: Три царства

Тотална война: Три царства вече текат. Още преди излизането успяхме да преминем през няколко интересни компании и от момента на стартирането количеството време, прекарано в играта, се удвои. От добрите новини, дипломацията се е подобрила в Трите царства, системата работи по-добре от всякога. Това има положителен ефект върху играта, което ви позволява да създадете повече стратегии. Графиката също се подобри, сега играта е пълна с ярки доспехи на воини от древната епоха. Заедно с всичко се промени системата на борбата и развитието. За да постигнете успех, е по-добре да следвате прости съвети.

Не хранете бунтовниците

Бунтовниците са бичът на всеки владетел, който значително подкопава доверието на хората и намалява тяхното представяне. Лидерът трябва да се разсее от важни външни заплахи и да отдели време и енергия за борбата със собствения си народ. Те се появяват в провинции с ниска конкуренция. Първоначално това е просто тълпа, която заема близко населено място. Това води до необходимостта от разпръскване на войски за репресии срещу недоволните.

„Трите царства“ запазиха системата на бунта, само че тя стана малко по-сложна поради „Възходът на жълтите шалове“. Принципът на действие прилича на други фракции; те също се бият с герои, за да създадат своя собствена империя. Със собствената си армия и дипломация те представляват сериозна заплаха.

В други версии на Total War можете просто да отидете до населеното от бунтовниците населено място и да ги изгоните. Спечелването на битката над бунтовниците е просто формалност. Последната част от поредицата въведе система, в която бунтовническо селище веднага се присъединява към „Възходът на жълтите шалове“.

Освен това може да има отделни въстания, които нямат нищо общо с фракцията. Можете да поддържате спокойни отношения с „жълтите тюрбани“, като същевременно потискате бунта и брутално пробивате бунтовниците. Ако бунтовниците спечелят битката, тогава селището преминава под контрола на друга фракция. За да си възвърнат контрола над града, ще трябва да тръгне на война с цялата фракция или да предложи сделка.

Поддържайте връзка със своите шпиони

Сега Total War: Three Kingdoms се сдоби с интелигентна шпионска система. Играчът може да изпрати членове на своя съд, за да обслужва други фракции. Шпионите могат да създават подземни писти, да заемат важни постове или дори да водят армия. „Агентът под прикритие“ просто ще се търка известно време в двора на господаря на фракцията. Най-вероятно лидерът ще го наеме и ще го назначи на определена позиция.

Всичко има цветно обозначение

Това бързо става ясно, но не можем да мълчим за това. Класовете на знаците, изследванията, структурите, бойните части и др. Имат определени цветове. Например всички военни сгради, военни изследователи и воюващи водачи са маркирани с червено. Червените звена вероятно ще следват поведението на собствения си генерал и също толкова враждебно. Между другото, всички класове имат елитни воини, които могат да се смесват помежду си.

Всички са луди по дрънкулки

Постепенно различни лични вещи и последователи ще се събират около лидера на фракцията. С течение на времето броят им ще стане толкова голям, че възниква въпросът: какво да правя с тях? След като наемат много последователи, те могат да бъдат въоръжени или да станат слуги, дават им отлични коне или да оставят без нищо.

Във всеки случай лидерът винаги получава много безполезни неща. Не че са напълно ненужни, а по-скоро не са приложими към ситуация или фракция. Друг владетел може да ги използва. Това означава, че с такива елементи можете да подсладите сделката, докато сте на масата за преговори. Учудващо е колко можете да се пазарите за дървено прасе. Понякога именно тя разделя войната и мирния договор.

Агресивно управление на вашите герои

Героичните герои, които се присъединяват към фракцията, са жизненоважни за възстановяването на контрола над Китай. И все пак това не означава необходимостта да ги скриете. Героите могат да изпълняват много функции: стават генерали, министри, губернатори на провинцията. Въпреки толкова ценни свойства на героите, те трябва да бъдат приведени в действие, героите могат да отстояват себе си.

Историческите генерали на Тоталната война в Трите царства са силни кавалерийски части. Вярно е, че имат и някаква специална способност. Героите в играта са свръхзаредени воини, дори поотделно те могат да обърнат прилива на битката. Някои герои се представят по-добре, когато имат партньор, други умело владеят лъкове. Разрушителните им способности са добри срещу простосмъртните, а специалните атаки унищожават много противници. Легендарните герои също имат специални способности и не могат да бъдат убити в битка. Но те могат да бъдат взети като заложници или екзекутирани.

Все още има много полезни умения, които ще помогнат за преодоляване на Total War: Three Kingdoms, но играчът ще ги научи още по време на битките. Тези основни знания са полезни в началния етап, много скоро играта ще въведе множество други функции.

Интересни Статии