5 причини да изберете Xbox One над PlayStation 4 през 2019 г.

Надявам се, че няма да изненадаме никого, че днес игровите конзоли на Sony доминират в този сегмент. Броят на продаваните конзоли за PS4 далеч надвишава броя на всички други конзоли. Nintendo Switch също активно проби в тази пазарна ниша, която започна да завладява пазара с рекордни темпове от 2017 г. насам. През цялото това време Xbox имаше втора цигулка, ако конзолата не загуби позицията си, тогава в най-добрия случай щеше да ги спаси.

Xbox One има какво да обича, поне неговите версии на S и X. В тази статия оставяме класическия Xbox One на мира. Microsoft има огромни възможности, които могат да му помогнат да доминира в следващото поколение конзоли. Очевидно корпорацията просто се стреми към това и вече започва да се движи в тази посока. Време е да разберете защо Xbox One S / X е по-добър от PlayStation 4 през 2019 година.

Причина 1: Обратна съвместимост на системата

Microsoft свърши наистина колосална работа, създавайки игри на Xbox 360. Въпреки това, най-забележителното постижение е назад съвместимост с Xbox One. С други думи, потребителят може лесно да играе любимата си игра с Xbox на новата конзола. В същото време игровата конзола се научи да подобрява разделителната способност, така че същата игра става по-добра, отколкото в оригинала.

Днес има повече от сто игри на разположение от старата система до новата и списъкът им непрекъснато нараства. Microsoft знае, че това е преврат и инструментът стана много успешен, така че със сигурност няма да откаже поддръжката. Много е вероятно следващото поколение на конзолата да продължи тази традиция. Вероятно ще може да играе игри от конзолите Xbox One и по-старите.

Това е едно от основните предимства на тази конзола. Ако купите конзолата и игрите за нея сега, най-вероятно ще можете да ги вземете със себе си на следващото поколение на конзолата. Разбира се, Sony вече компенсира липсата на тази система, както вече беше споменато в слива на информация. Все още не е известно дали ще е възможно да го приложим и дали функцията ще пристигне в следващото поколение конзоли.

Настоящата алтернатива на Sony е системата PlayStation Now, която ви позволява да играете стари PS игри на други устройства. Какво е толкова лошо тук? Няма значение дали имате лицензиран диск със стара игра, все пак трябва да купите абонамент за PlayStation Now. Обратната съвместимост от Xbox One осигурява поддръжка за всички стари игри без допълнителни разходи.

Причина 2: Xbox игри със златен статус два пъти повече от PS Plus

Обратната съвместимост има положителен ефект върху бонусите, които играчът получава след като се регистрира за Xbox Live Gold. Премиум услугата ви позволява да играете игри с Xbox 360 по мрежата е сравнително евтино. Дълго време Xbox Live доминираше в PlayStation Network по отношение на стабилността и броя на предимствата от закупуването на платен абонамент. Sony реши да се справи и да настигне своя конкурент, но изведнъж реши, че за играчите е твърде "дебела".

По-рано и Microsoft, и Sony месечно издаваха безплатен достъп до четири игри след закупуване на платен абонамент. Дълго време и двете компании предлагаха около 4 игри на собствените си конзоли. Microsoft дари две игри за конзолата One и 2 на Xbox 360 или OG. Sony от своя страна издаде 2 игри на PS4 и 2 на PS3 или PS Vita.

От март Sony престава да раздава игри за конзолите PS3 и PS Vita. Така намаля наполовина броя на безплатните, сега само 2 игри на месец. Още по-лошото е, че много бонус игри не само поддържат PS Vita или PS3, но и те могат да работят на PS4. Абонатите на PS Plus вече са загубили безплатни игри за предишните поколения на конзолата, но също така получават по-малко игри за PlayStation 4.

В същото време Microsoft все още разпространява 4 игри всеки месец. Предвид обратна съвместимост те могат да се възпроизвеждат директно и на Xbox One.

Смята се, че Sony предоставя безплатен достъп до най-добрите игри, а Microsoft рядко се отдаде на добри оферти. Някои потребители следят оферти от двамата производители от години, забелязват липсата на каквато и да е зависимост. В един или друг месец Sony произвежда значително по-добри игри, а в друго време Microsoft дава добри игри. Едно е сигурно, броят на безплатните игри с Xbox Gold е двойно по-голям от PS +.

Причина 3: Xbox Game Pass просто краде разработчиците

Xbox Game Pass е услуга за абонамент за игри от каталога на Microsoft. Това вероятно е основната причина да купите конзола Xbox One в момента. Тайната на това оръжие е, че само за 600 рубли на месец можете да получите достъп до широка библиотека с игри. Списъкът се променя месечно, някои игри се добавят, а друга част се премахва от достъп. Във всеки случай игрите са достатъчни, за да прекарате цял месец.

Тук не попадат само стари или евтини игри. В списъка често има топ игри, като Shadow of the Tomb Raider, който се предлага в момента. Има тонове други игри, току-що пуснати в света. Това е много атрактивно предложение. Често се изброяват дори ексклузивни игри, представени само в конзоли. Следователно, след излизането на Gears of War или Halo, може да не се наложи да плащате допълнителни 60 долара.

Microsoft толкова хареса концепцията за тази услуга, че компанията иска да разшири границите си извън Xbox. Дори играчите на Nintendo Switch със скорост могат да получат достъп до Xbox Game Pass. Без да гледате в бъдещето, в момента това е много изгодна оферта, която ви позволява да се насладите на много игри на разумна цена.

Причина 4: Xbox One X - Звярът

Xbox One X е лидер сред всички производителни конзоли. Той значително надвишава мощността на всички останали системи, включително PS4 Pro. Дори по отношение на дизайна, Xbox One X изглежда много по-добре.

Ако искате да стартирате нови игри с истинска 4k резолюция, определено трябва да разгледате Xbox One X. Пълната поддръжка за 4k осигурява само Xbox One X, а не Sony. По отношение на компонентите игровата конзола е много по-добра. Единственият недостатък на конзолата е, че има по-малко ексклузивни игри. Но в средата на кросплатформените игри Xbox One X няма равни.

Освен това конзолата включва модерна версия на HDMI 2.1. По този начин конзолата има вградена поддръжка за Dolby Atmos и други технологии, свързани с домашното кино. Това е още една отлична характеристика на Xbox One X преди PS4.

Причина 5: Придобиването на игрални студия ще промени света на Xbox в близко бъдеще

През последната година Microsoft инвестира много в придобиването на редица студиа. Тя активно води преговори със студия за разработка на игри, което им прави много атрактивни предложения за разработване на ексклузивни игри Xbox. Няма значение дали те разработват игрови студия за Xbox One или ги подготвят за следващото поколение на Xbox. Във всеки случай скоро ще можете да видите ексклузивни, топ-енд игри на Xbox.

Sony спечели позиция в това поколение главно благодарение на ексклузивите. Следващото поколение на Xbox ясно ще добави редица изключителни игри, които в допълнение могат да бъдат стартирани на компютър. Би било чудесно, ако Bloodborne и God of War бяха налични паралелно на PS4 и PC. Новият подход на Microsoft ще ви позволи да играете ексклузивни игри на вашия компютър. Това очевидно ще навреди на продажбите на Xbox One (не е нужно да харчите много за конзолата, за да играете Halo).

Вече стана известно за подписването на договори на Microsoft с такива разработчици, за да се създаде следната вълна от ексклузи:

  • Undead Labs (състояние на разпад);
  • Игри с детски площадки (Forza Horizon);
  • Теория на нинджа (Hellblade: Жертвата на Senua);
  • Принудителни игри (ние щастливи малко);
  • Инициативата (Чисто ново студио);
  • inXile Entertainment (Wasteland 2);
  • Obsidian Entertainment (Стълбове на вечността).

Някои от компаниите вече имаха опит в издаването на ексклузи Xbox в миналото. Същото състояние на Decay 2 е основна изключителна игра, пусната на Xbox през 2018 година. Forza Horizon е най-популярният франчайз на Microsoft. Има и необичайни игри като Ninja Theory. Сега Hellblade: Жертвата на Senua ще бъде на Xbox, а не както преди - те достигнаха до Xbox само в края на списъка.

Най-удивителното е участието на два основни разработчика на RPG игри - inXile и Obsidian. И двете студия имат дълга история и много фенове. Xbox винаги е изоставал в областта на RPG, някак исторически, JRPG винаги доминира над японските конзоли. Това е очевиден напредък в Microsoft, особено като се има предвид, че такива игри са пригодени за компютъра.

Това е всичко!

Не всички причини са изброени, има редица други предимства на Xbox One, но те вече се отнасят до субективни впечатления. Някои потребители предпочитат геймпад, макар друг лагер да твърди, че DualShock 4. е по-добър. Може би всички приятели седят на Xbox One - това е много добра причина (дори най-добрата) за закупуване на конзола. Xbox може да спечели в очите ви, просто защото общността го харесва по-добре.

Във всеки случай Xbox One X и PS4 Pro са страхотни конзоли, за предпочитане и двете. И все пак, ако трябва да направите избор, поради причините, изброени по-горе, Xbox One е по-добър от PS4.

Интересни Статии