5 Полезни функции на Google Maps, за които не сте знаели

Електронните карти в наши дни са истински спасители. Всяка улица, къща или магазин сега не избяга, за да разберете къде и какво е много лесно благодарение на Google Maps. Точно сега нека разгледаме няколко полезни функции, които няма да оставят никого безразличен. Прочетете внимателно.

Възможността за споделяне на местоположение

Ако се случи така, че искате да кажете на човека, с когото разговаряте, но той не разбира какво, можете лесно да споделите снимката или мястото, където се намирате директно на картата. Просто трябва да намерите и изберете желаното място, щракнете върху лентата в долната част на екрана и изберете „Споделяне“ в прозореца, който се отваря.

Запазване на адреси

Ако има адрес, до който често се налага да получавате упътвания, тази функция ще бъде много полезна. За да не набирате едно и също нещо всеки път, просто запазете на „Вашите места“ и използвайте здравето си!

Карта за велосипедисти

Интересно допълнение към обикновените карти е възможността да намерите и да получите упътвания, ако пътувате с колело. Всички песни са подчертани ярко и ясно, така че определено ще стигнете правилно и безопасно до вашата дестинация.

Най-близките кафенета или места за почивка

Много удобно е, че много магазини, ресторанти, кафенета или търговски центрове са посочени на картата, дори не е необходимо да се настройват, програмата автоматично ще направи всичко за вас. Сега, ако бързо трябва да намерите място, където да хапнете наблизо, не е нужно да отивате далеч.

Увеличаване или намаляване

Ако конструираният маршрут се оказа напълно неразбираем, особено когато сте решили да се движите пеша, тогава просто увеличете картата, маршрутът ще стане много по-подробен и разбираем, различни икони, пешеходни преходи и по-тесни пътища ще се появят в схематична форма.

Интересни Статии