5 основни грешки, които съкращават живота на вашия смартфон

Днес е трудно да си представим живота си без смартфон, нали? Струва си да го забравим у дома и всичко, денят не се получи. А някои няма да могат да работят напълно без това устройство. Такъв вечен помощник иска да удължи експлоатационния живот и да увеличи производителността си по всякакъв възможен начин. Днес анализираме основните грешки, които пречат на вашия смартфон да функционира напълно и съкращават живота му!

Неправилно зареждане

Често чувате препоръка: „разредете телефона до нула и след това напълно го заредете“? Това е коренно погрешно. Съвременните батерии работят по-добре, ако не са заредени до 100%, а леко недозаредени. Например до 95%. Факт е, че те са проектирани за определен брой завършени цикли. И ако не разрешите тези пълни цикли, тогава експлоатационният му живот ще продължи! Въз основа на това ето една проста препоръка за вас: не оставяйте телефона си да се зарежда цяла нощ.

известие

Всяко ново приложение ще се радва да ви изпрати push известия. Оставете ги само ако наистина ви трябват (поща, важен пратеник). Останалите известия са най-добре изключени, те много изтощават батерията.

Допълнителни функции

Честа грешка е, когато по телефона постоянно работят Wi-Fi, Bluetooth, геолокация и пренос на данни към зареждане. Това познато ли е? Ако в момента не използвате навигатора, изключете геоданните. Не сърфирайте в Интернет - изключете Wi-Fi и мобилния интернет. Ами и т.н. Тези действия значително спестяват енергия от батерията и като цяло спестяват ресурса на вашия смартфон.

Не позволявайте рестартиране

От колко време сте включили телефона си? Но знаехте ли, че той се нуждае от него толкова, колкото вие нощувате? Поне веднъж седмично трябва да изключите притурката си, да я рестартирате. Това също ще удължи живота му.

При всяко време

Телефоните са много чувствителни към метеорологичните условия. Ако прозорецът е мразовит, извадете го само в случай на спешност. Същото важи и за знойната топлина. Е, в дъжда, разбира се, също го оставете да лежи по-добре в джоба или чантата.

Интересни Статии