5 най-добри приложения за Windows за геймъри

Windows е основната платформа, може да се каже, родно убежище за компютърни игри, но това не означава, че там всичко е практично и удобно. Решихме да направим списък за вас на петте най-добри приложения за Windows, които определено са полезни за всеки геймър.

SharpKeys

Повечето игри имат система, с която можете да зададете бутони на конкретни команди. Но това може да стане само в игри. Но какво ще стане, ако искате да промените някои от командите на клавиатурата в самата операционна система? За ваше спасение ще получите доста интересна програма, наречена SharpKeys, която буквално може да променя командите от клавиатурата и да ги запише в системния регистър на Windows, като прави промените постоянни, което е особено полезно с бутони, които пречат на играта, например Capslock или левия бутон на Windows. Можете също така да създадете например клавиши на клавиатурата, които да отговарят за силата на звука в системата, дори и да нямате такива на самата клавиатура. SharpKeys е чудесна помощна програма, ако нямате под ръка игрална клавиатура със софтуер за нея.

SoundSwitch

Ако имате достъп до високоговорители и слушалки, вероятно сте доста уморени от непрекъснато превключване между тях ръчно чрез настройките на звука във вашия Windows. Удобна програма като SoundSwitch може да ви помогне да се справите с тази караница. SoundSwitch е малко приложение, което ще бъде под формата на системна област в областта за уведомяване и ще превключва звука ви от едно оборудване към друго с помощта на горещ клавиш. Невероятно удобна програма, която може да ви спести огромно количество време. Вече няма нужда да влизате в системния блок или в звуковите настройки на Windows и сами да направите нещо там. Единственият недостатък на SoundSwitch е, че по някаква причина настройките му се нулират веднага щом устройството за възпроизвеждане с USB интерфейс е премахнато от системата.

Volume²

Ако не искате да използвате специалния бутон за управление на звука (което често се случва за малки или специални механични клавиатури), Volume² ще ви помогне да настроите звуковите настройки с няколко действия на мишката. Том² съдържа куп интересни функции, например можете да се уверите, че силата на звука се регулира с помощта на колелото на мишката или можете да промените иконата на таблата и дори да зададете наслагването. Можете също да персонализирате клавишните комбинации за много функции (наистина богат избор). Volume² е чудесно решение за геймърите, които не могат да се откъснат от процеса, но трябва да променят настройките на звука.

Космически смъркач

SpaceSniffer не може да се счита изцяло за игрално приложение, но определено ще ви бъде полезен. Всички отдавна са наясно, че доставката на цифрово съдържание направи много разработчици на игри доста мързеливи относно оптимизирането на размера на техните игри. Съвременните AAA проекти тежат средно по 50 гигабайта всеки, което е огромен брой във всяка ситуация. Ако сте собственик на интелигентен, но не голям SSD, тогава тази ситуация трябва да ви нарани най-много. SpaceSniffer не е магическа пръчка, но тази помощна програма ще ви помогне с управлението на пространството на вашия диск. SpaceSniffer ще ви покаже вашето съдържание на диска под формата на решетка, в която най-големите квадратчета ще заемат най-голямото пространство на диска, а най-малките, съответно, най-малките. Подобна презентация прави гледането на съдържанието на папките Steam и Origin много по-лесна задача и можете лесно да идентифицирате игрите, които заемат най-много място, а след това веднага да ги изтриете през същия SpaceSniffer.

MSI Afterburner

Не позволявайте името на тази програма да ви заблуди. MSI Afterburner може да работи на всяка система с всяка хардуерна конфигурация. MSI Afterburner е ненадмината програма за овърклок на вашата видеокарта. В допълнение към базовото напрежение на чипа на видеокартата, неговата честота и регулиране на скоростта на въртене на охладителя, MSI Afterburner също има възможност да прави снимки на екрана и дори видео. За да разберете напълно интерфейса, ще трябва да отделите известно време, но щом ви е удобно, ще разберете, че има много полезни неща в тази програма.

Интересни Статии