5 начина за стартиране на софтуер от Windows на Mac

Macbooks разполагат с наистина богата библиотека от разнообразни приложения, която постоянно се актуализира. Някои от програмите, от които се нуждаете, може да присъстват само в операционната система Microsoft. Независимо от това, има определени начини, които ще ви позволят да стартирате желания софтуер (дори игри) на Mac OS и те се изпълняват много просто.

Виртуални машини

Виртуалната машина е най-добрият начин за стартиране на различни софтуер за Windows на вашия MacBook. Той ще ви позволи да инсталирате Windows или всяка друга ОС в прозореца на вашия работен плот. Windows ще смята, че работи на истински компютър, но всъщност той ще бъде разположен вътре в програмата на вашия Mac.

Не е необходимо да използвате Windows програми през прозореца на виртуалната машина, тъй като повечето от тях могат да стартират софтуер извън прозореца, така че да се появяват на реалния десктоп. Все пак трябва да разберете, че програмата все още работи от VM, но на заден план.

Най-популярните виртуални машини за Macs са Parallels и VMware Fusion. Тези програми не се разпространяват безплатно. Така че общо ще трябва да харчите пари за Windows (купувате ли го, нали?) И за виртуална машина. Можете обаче да използвате безплатния VirtualBox за Mac, но имайте предвид, че поддръжката му за 3D графика и Mac OS не е идеална. Както Parallels, така и VMWare Fusion предлагат безплатни периоди на използване. Така че можете да опитате трите по-горе VM и да изберете това, което ви харесва най-много.

Забележка: Все още искам да препоръчам виртуална машина Parallels. Интеграцията му с Mac OS е отлична, а производителността му далеч надминава тази на VirtualBox. Като цяло Паралелите си заслужават парите.

Трябва да споменете и минуса на виртуалните машини - това е представянето в триизмерните приложения и игри. Честно казано е доста ниско и ако искате да играете на Windows игри чрез VM, тогава това не е най-добрият начин. Да, всичко ще работи, особено някои стари игри, но нещо по-трудно не е опция. Повечето игри просто няма да започнат.

Лагер за стартиране

Boot Camp на Apple ви позволява буквално да инсталирате Windows на вашия MacBook до Mac OS. Само една операционна система може да работи, така че трябва да рестартирате вашия Mac, за да превключвате между тях. Ако някога сте имали две ОС на вашата система, Boot Camp няма да бъде откровение за вас.

Ако искате да играете игри с Windows на вашия MacBook или да стартирате програми, които изискват повечето ресурси на компютъра, тогава инсталирането на Windows на него е най-доброто решение в тази ситуация. След като инсталирате Windows на Mac, ще можете да използвате приложенията на тази система от Microsoft до максимум. Вашият Mac ще работи точно като компютър със същите спецификации.

Недостатъкът тук е, че не можете да използвате програми с Mac OS и Windows едновременно. Ако искате да направите нещо подобно, тогава вече споменатите виртуални машини ще ви се притекат на помощ. Ако искате да играете най-новите игри на Windows - Boot Camp.

вино

Виното първоначално се появи на Linux. Това е специален слой за съвместимост, който позволява на приложенията на Windows да се стартират в други операционни системи. За да отидете по-дълбоко, Wine е опит за пренаписване на кода на Windows, на който приложенията му разчитат, така че да могат да се изпълняват в друга ОС.

Трябва обаче веднага да посочите, че Виното не е почти перфектно. Wine няма да може да стартира нито едно приложение с Windows, определено има различни грешки и други неприятни неща. Ресурсът Wine AppDB може да ви даде съвети за това кои приложения имат поддръжка. Но повечето от тях се поддържат в Linux.

Независимо от това Wine е един от най-добрите начини за стартиране на Windows приложения на MacBooks. Всичко, защото той не изисква истински Windows в процеса и програмата е абсолютно безплатна.

Crossover mac

CrossOver Mac е платена помощна програма, която ви позволява да стартирате приложения на Windows на компютри, работещи под Mac OS, т.е. MacBooks. Той използва кода на Wine с отворен код, но CrossOver осигурява страхотен графичен интерфейс и се фокусира върху официалната поддръжка на популярни програми.

Ако заявената програма не работи, тогава можете да се свържете с CodeWeavers и да ги помолите да я накарат да работи за вас. CodeWeavers връща ноу-хау обратно към отворения проект на Wine, така че плащайки за CrossOver Mac, вие също така помагате за подобряване на проекта Wine.

CrossOver предоставя безплатен период на използване, ако искате да го изпробвате преди да купите. Необходимо е обаче да се предупреди, че въпреки че CrossOver, въпреки че се фокусира върху максимална подкрепа, все пак е създаден на базата на проекта Wine, така че се очакват различни бъгове и бъгове.

Повечето хора вероятно ще предпочетат да използват една и съща виртуална машина заедно с копие на Windows. Когато работите с CrossOver, не е необходимо да стартирате Windows на виртуална машина, но ще има много пъти повече рискове.

CrossOver, на теория, трябва да ви позволи да стартирате Windows игри на MacBook с по-добра производителност от виртуална машина, но със сигурност ще намерите игри и програми, които или ще бъдат маркирани или липсват поддръжка. Boot Camp все още може да бъде най-доброто решение за тази задача.

Отдалечен достъп

Ако вече имате операционна система Windows, тогава можете да пропуснете стъпката на стартиране на Windows програми на вашия MacBook и просто да използвате услугите на софтуера за получаване на отдалечен достъп. Организации с бизнес софтуер, който работи изключително на Windows, могат да хостват сървъри, като правят програми с тази ОС достъпни за Mac, Chromebooks, Linux, iPad, Android таблети и други устройства.

Ако сте обикновен потребител с компютър с Windows, тогава можете да го конфигурирате за отдалечен достъп, така че в бъдеще да можете да се присъедините към него, за да получите достъп до необходимите програми. Имайте предвид обаче, че този метод не е подходящ за такива тежки програми като PC игри.

Естествено, трябва да разберете, че всичко по-горе изисква определено количество усилия и, което е важно, вашето време. Препоръчваме да се съсредоточите върху използването на софтуер за Mac OS, тъй като софтуерът на Windows ще има по-малка интеграция със системата и слаба производителност.

За да постигнете максимална съвместимост, вие, както вече разбрахте, ще трябва да използвате копие на Windows и виртуална машина или да инсталирате ОС през Boot Camp. Wine и CrossOver са страхотни идеи, но те все още са далеч от перфектните.

Интересни Статии