3D Touch функция на смартфони iPhone

На iPhone 6s и iPhone 6s Plus можете да използвате функцията 3D Touch за преглед на обекти, достъп до необходимите действия и т.н.

Например, в програмата Mail, щракнете върху писмо в пощенската кутия, за да се съсредоточите върху съдържанието на съобщението, след което прекарайте пръст встрани, за да видите списък с наличните действия. За да отворите тази буква на екрана, докоснете малко по-силно. В програмата Photos щракнете, за да се съсредоточите върху изображението, след това прекарайте пръст нагоре, за да копирате или споделите снимката, или натиснете малко по-силно, за да разгънете снимката на цял екран.

Понякога след щракване върху обект се появява менюто за бързи действия. Например, можете да щракнете върху иконата на програмата „Камера“ на главния екран, след което изберете „Вземете селфи“. Можете също да щракнете върху името на контакта в програмата Messages, след което да изберете действие: напишете писмо, обадете се или изпратете съобщение.

Функцията 3D Touch ви позволява да кликнете върху екрана с различни усилия по време на рисуване и по този начин да променяте дебелината на линията (в някои програми). Например, в програмата Бележки, когато създавате скица, натиснете по-силно, така че линията да е по-дебела. Също така, използвайки 3D Touch, можете да превърнете клавиатурата в тракпад и да изберете текст, докато пишете.

3D Touch технологията ви позволява да извършвате много действия, например:

 • Преглед на геолокацията в програмата „Карти“, като кликнете върху адреса; Преглеждайте допълнителни данни за местоположението, като щракнете върху зададен щифт.
 • Прегледайте съдържанието на плейлиста в музикалната програма, като щракнете върху списъка за изпълнение.
 • Визуализирайте уеб страница, като кликнете върху връзката.
 • Визуализирайте съдържанието на отделна бележка в списъка, като щракнете върху нея в програмата Бележки.
 • Визуализирайте видеоклипа, като кликнете върху миниизображението му в програмата „Снимки“.
 • Преглед на „живо“ снимки на Live Photo, като щракнете върху тях в програмата „Photo“.
 • Отворете картата по подразбиране, съответната карта или последната транзакция, като кликнете върху иконата на програмата Wallet на главния екран.
 • Преглеждайте допълнителна информация за филми, телевизионни предавания и видеоклипове, като щракнете върху техните миниатюри във видео програмата.
 • Преглеждайте страниците на книги, които вече сте чели в iBooks, като докоснете корицата на книгата.
 • Обаждане, изпращане на съобщение или писмо до контакт, като щракнете върху неговия телефонен номер в програмата Контакти.
 • Прегледайте списък с препоръчани игри, след като щракнете върху Игри в Game Center.

Променете чувствителността на 3D Touch. Изберете Настройки> Общи> Универсален достъп> 3D докосване, след това изберете Слаб, Среден или Силен.

Интересни Статии