25 PUBG мобилни съвети за начинаещи и още

PUBG става все по-популярен във всички краища на света и постепенно печели все повече и повече нови платформи. Играта вече се предлага на смартфони, което увеличи броя на играчите в света. PUBG спечели много играчи благодарение на добре разработен мултиплейър режим. Друга много важна характеристика е лекотата, с която можете да го играете.

Същността на играта е изключително проста: играчът и още 99 души кацат на острова, като единствената задача на всеки от тях е да оцелее. Този, който остане последен оцелял, печели. За да ускорите играта, наличната площ на картата непрекъснато намалява. Единственият начин да оцелееш е постоянно да се движиш. Просто да играете тази игра, без да се стремите към победа е доста проста, но печеленето вече е много трудно.

С помощта на 25 съвета ще бъде по-лесно за новодошлите да се задълбочат в света на игрите и поне да спасят живота си по-дълго. Един ден играч със сигурност ще стане победител. Важното е да не се отказвате.

1. Къде да кацнем?

Това е много важен момент. Първите минути на играта могат да решат резултата от целия мач. Много зависи от мястото, където играчът седи. Начинаещите се съветват да избягват опасни места. Те включват големи населени места и открити участъци от писти. С голяма степен на вероятност на такива места играчът веднага ще бъде убит от по-опитни противници.

В началото е по-добре да се спуснете в региони със сравнително пустинен терен. Тук, все едно, има оръжие и необходими доставки, макар и в по-малък брой, но конкуренцията е много по-малка.

2. В началото е по-добре да си отшелник

Не е необходимо да се занимавате със схватки в ранните етапи на играта. Има много голям риск врагът да е по-късметлия и той лесно ще убие играча. Друг, не по-малко риск, е някой наблизо да чуе стрелба и да се намеси в престрелката.

Препоръчваме ви да избягвате среща с други хора, докато не получите нормално оборудване. Ако сте успели да чуете плейъра наблизо, по-добре е да се скриете от мястото, разбира се, ако е възможно.

3. Пазете стелт и внимателност

По време на прехода към проучване на ново място е важно да го инспектирате предварително. По прости знаци можем да заключим дали тук е имало играчи. Най-лесният индикатор за откриване са отворените врати. След като влезете в стаята, трябва да обърнете внимание на наличието на оръжия. Ако вратите са отворени и няма оръжие, играчите са тук или са били. Може би вече са заминали тук, но е по-добре да бъдете внимателни.

Малък съвет: ако трябва да се скриете в сградата, трябва да затворите вратите зад себе си. Невнимателният противник ще попадне директно в капана.

4. Пушка в началото - страхотно оръжие

Пушката не трябва да се пренебрегва, особено в началния етап на играта. В началото е просто перфектно, тъй като повечето схватки се случват наблизо, а пистолетът нанася огромни щети при близък бой. За почистване на помещения и малки локации най-подходяща е пушката.

5. Не забравяйте да смените бронята си

Бронята има тенденция да се износва с течение на времето. Струва си постоянно да го променяте. Обърнете внимание, че бронята е на ниво по-ниско, но в ново състояние, по-добре предпазва от куршуми, отколкото защита от високо износване.

6. Винаги пазете здрав разум

Не трябва да се суетете твърде много, а също и да влезете в битка. По-добре е да направите всичко разумно. Не са необходими допълнителни движения, това ще направи играча уязвим, лесна мишена за противника в засада. Също така не си струва да бързате, понякога е по-добре да изчакате и анализирате всичко. Определено не препоръчваме да се включите в битка без добро оръжие.

7. Изберете оръжие, което отговаря на вашия стил на игра

За да спечелите, трябва да намерите добро оръжие. PUBG има много от това, но за всеки играч има по-добро оръжие. Типът му зависи от стила на игра. Струва си да изберете най-доброто оръжие за себе си. В бъдещите игри трябва да се опитате да намерите този тип оръжие възможно най-бързо. Не винаги е необходимо да се пощади мощно оръжие. Често е по-добре да го сгънете в полза на обичайните оръжия.

8. Намерете добра гледка

Да предположим, че играчът вече е намерил идеалното оръжие, сега е моментът да се сдобиете с подходяща гледка. Добър шанс за победа ще бъде, когато получите гледката с 4-кратно увеличение.

9. Винаги не забравяйте да избягвате в битка

По време на стрелбите геймърът ще стане лесна плячка, ако просто стои неподвижно или тича напред. Важно е да бягате отстрани, като намалявате вероятността да ударите и усложнявате задачата на противника. Насочването към избягващ враг е много по-трудно, следователно, има по-голям шанс за оцеляване.

10. Легнете, когато се опитвате да се скриете от снайперист - лоша идея

Ако играч е под снайперски огън, веднага искате да легнете на земята, криейки се в тревата. Това е лоша идея, тъй като не е необходимо снайперист да сваля прицела малко по-ниско и да удари целта.

Когато няма надежда да стигнете до снайпериста и да го убиете, по-добре е да не се колебаете да хвърлите оръжията си дълго време и да бягате в гората с зигзаги.

11. Обувките увеличават количеството шум

Поради ботушите, героят става шумен. Към края на играта е по-добре да изхвърлите обувките си, това ще помогне да се създаде по-малко шум по време на движение.

12. Играйте със слушалки

Важно е да чуете всички звуци и да разберете от коя страна идват. Тук не става въпрос само за комуникацията в екипа, но и за звуците от присъствието на други играчи. Звуците от стъпки са особено важни. Когато играете без слушалки, е по-трудно да идентифицирате източника на звук и по-лесно да пропуснете важни звуци. Това ограбва играча на предимство.

13. Използвайте насочен огън вместо скоба

Този съвет се отнася не само за снайперска пушка, но и за всяко друго оръжие. Ако снимате в клип, списанието за оръжие бързо ще се изтощи и геймърът ще стане уязвим по време на презареждане. По-добре да изчакате и да стреляте с цел.

14. Избягвайте да останете в червената зона

Не чакайте последния момент, за да излезете от зоната. Много хора мислят от гледна точка, че по този начин можете да стреляте по други играчи. Истината е, че някой все пак ще стигне до безопасната зона. Играчът ще остане в червената зона и ще трябва да го напусне бързо, забравяйки за тайна и предпазливост. Такъв геймър е лесна плячка.

15. По-добре да сте по-близо до ръба на синята зона

В идеалния случай е най-добре винаги да се придържате към ръба на синята зона. Тук е сравнително безопасно и можете да ударите играчи, които изтичат от червената зона.

16. По-добре е да махнете оръжията по време на движение

Ако трябва да преодолеете известно разстояние до безопасно място, по-добре е да го направите невъоръжен. По този начин героят работи по-бързо.

17. Използвайте разумно транспорта.

Първоначално колата има много предимства, помага да се стигне до правилния сайт по-бързо и да се почине и да се настани в безопасна зона. Когато остават малко играчи, е по-добре да избягвате транспорта, той привлича вниманието и го прави уязвим.

18. Навременното превключване на изгледа на камерата

Сега играчът може да промени изгледа на трето лице в изглед от първо лице с едно щракване. Тази функция трябва да се използва и не забравяйте за нея.

19. Внимавайте за боеприпаси

Амуниции паднаха наблизо? Няма нужда веднага да се втурнете към тях. Най-вероятно ще бъдете убити по време на шофиране или получаване. Ако играч изтича първо до кутията, има по-голяма вероятност веднага да завърши играта. Най-добре е да предприемете тактика на чакане: приближете се до боеприпасите и убийте всички, които ще хукнат към тях. След като изчистите местоположението, можете да вземете кутията.

20. Заедно с приятели PUBG е по-интересно

Играта в екип винаги е по-забавна от един играч. Дори един приятел ще украси забавлението в играта и ще направи играта по-богата. В идеалния случай да играете четири от тях е по-добре. Играта в отбор е по-вероятно да спечели. Четирима е по-лесно да победите останалите 96 противници, отколкото един да победите 99.

21. Общуването е ключът към успеха

Дори в един и същи отбор можете да играете отделно. Всеки е ангажиран по своему, без да помага на други членове на екипа. Ако сте в постоянна комуникация, можете да кацнете в една зона, да я почистите съвместно и да отидете в други региони. Подкрепата в битка е много важна.

22. Регулирайте качеството на графиката.

Най-добрата графика наистина дава предимство, тя ви позволява да откривате играчите и техните песни по-рано. Друга истина, ако играта изостава заради нея, е много по-лошо от играта с нискокачествена графика, но без забавяне. Трябва да изберете най-добрия график, за който няма изоставания.

23. Не забравяйте да стреляте от прикритие

PUBG има настройки, които позволяват на играча да стреля от ъгъла. Героят стиска само главата, а останалите части на тялото остават скрити зад стената. Това не означава, че играчът става неуязвим, трябва да помните за главата.

24. Опитайте се да попълните жълтия индикатор

При пълно здраве може да се натрупа жълт индикатор. След като лентата е пълна, играчът ще може по-добре да се стреми и да се движи по-бързо. За да попълните линията трябва да пиете енергия.

25. Пациент и търпение отново

Тази точка вече беше спомената, но си струва да припомним отново. Търпението е основното правило, което трябва да следвате, за да спечелите. Прибързаността със сигурност ще доведе до смърт. Дори опитни играчи, които стрелят добре, все още ще бъдат търпеливи. Важно е да намерите баланс: да се движите своевременно, но да не правите ненужни движения.

Имате ли лични съвети за PUBG Mobile, които да ви помогнат да спечелите? Споделете ги в коментарите.

Интересни Статии