10-те най-добри стрелци за безплатна игра за 2017 г.

Игрите са невероятно скъпо забавление. Искате да играете нещо ново от EA или Activision? Бъдете готови да платите няколко хиляди рубли ... или четири хиляди за "истинската" версия, която обикновено има името "Ultimate Edition" или нещо подобно. Може би именно заради това разработчиците бавно и сигурно започват да преминават към модела Free-to-Play. Нека разгледаме топ 10 мултиплейър стрелци, за които не е нужно да давате и стотинка.

Team Fortress 2: Windows, macOS и Linux

Продължението на мода за Quake от Valve беше пример за следване за много отборни стрелци. След десетилетие на активно развитие, Team Fortress 2 все още е невероятно популярна игра, а първоначално простите и непретенциозни режими на игра са значително преработени, така че да могат да се играят във всеки стил. Девет игрови класа, направени в стила на Pixar (ако това студио създава анимационни филми с възрастова оценка R) и доста проста графика, която повечето лаптопи могат да усвоят.

Team Fortress 2 първоначално е била платена игра, но в момента е безплатна и поддържа покупки на оръжие, козметични продукти и ключове в играта. Всички елементи могат да бъдат получени директно по време на играта или чрез занаят с помощта на други предмети или чрез търговия с други играчи. За съжаление, актуализацията за безплатна игра е само за PC платформата, така че конзолните плейъри този път са останали.

Warframe: Windows, PlayStation 4 и Xbox One

Warframe е доста уникален проект сред съвременните стрелци, в който можете да видите изгледа на трето лице и уникален стил saif за герои и околност. Играчите персонализират така наречените „рамки“ с помощта на различни модификации, които са в състояние да им дадат невероятно уникални характеристики и способности.

Куп оръжия, безкраен обхват за персонализиране, уникален геймплей, приятелска общност на играчите, постоянно пускане на актуализации от разработчиците и много повече - всичко това е Warframe, който остава невероятно популярен и до днес. Единственият спорен недостатък на играта, може би, е необходимостта да инвестирате в нея огромен брой часове, ако искате да играете напълно безплатно.

Нереален турнир: Windows, macOS и Linux

Името "Нереален турнир" трябва незабавно да събуди у много хора спомените от старите дни на мултиплейър стрелците. Скорошна версия на играта с това име все още остава същата класическа безизходица, която всички обичаме и ще обичаме. Разбира се, новият Unreal Tournament премина към модела на свободна игра.

Текущата версия на играта все още е на етапа преди теста, но тя вече е събрала база от играчи до нея. В играта се появиха нови видове пушки и интересни способности, които не изглеждат странно в класическия формат на арената. Нереалният турнир продължава да се развива и общността на играчите му помага в това. Също така си струва да споменем, че сега всички обекти и режими са абсолютно безплатни, така че не пропускайте своя шанс.

Blacklight: Възстановяване: Windows и PlayStation 4

Повечето фенове на съвременните военни стрелци ще намерят проекта Blacklight: Retribution за доста забавно забавление. Настройката на близкото бъдеще ви позволява да създадете наистина забавно оръжие и уникален дизайн за броня, но небрежният и премерен темп на играта прави шрифт за всички любители на игри като Modern Warfare. Повечето режими на игра са класически отборни срокове, но ако не искате да се сблъсквате с други играчи, можете да снимате зомбита в режим Coop или да се биете с противниците на AI в Practice.

Blacklight: Възмездието е доста популярна игра, която разполага с база от игри на повече от милион играчи, но системата за монетизиране е силно критикувана. Безплатните играчи трябва да купуват „Z монети“ за истински пари, за да отключат специални оръжия, но еднократно плащане от пет долара може да направи повечето предмети достъпни за закупуване за валута в играта.

Tribes Ascend: Само за Windows

Tribes серията е известна със своите ракети и ски, които превръщат гейминг мачовете в невероятно бързо и движещо събитие. Ascend прехвърли цялото това действие на свободна игра. Високите скорости, огромните карти и много превозни средства няма да ви оставят да скучаете, а различни модификации за героите ще направят играта още по-разнообразна.

Това не е най-красивата игра, но също така означава, че тя остава отворена за геймърите със слаби машини. Оръжия и козметични предмети могат да бъдат закупени за реални пари или с помощта на валута в играта.

Planetside 2: Windows и PlayStation 4

Ако предпочитате стрелец с малко примес на MMO, тогава Planetside 2 ще може да ви хвърли на сървър с хиляди други играчи. Централният конфликт в PlanetSide 2 е доста прост: убиването и победата ще помогнат на вашата фракция да придобие превъзходство над другите две страни в конфликта. Системата за прогресия с елементи на RPG щедро ще възнагради играчите, които решат да станат специалисти в конкретна бойна роля.

Подобренията за играта и козметичните артикули могат да бъдат закупени директно с помощта на реална валута или играчите да спечелят точки за опит и надстройки по-бързо, като използват месечен абонамент за 15 долара. Точно като в истински MMO.

Warface: Windows и Xbox 360

Warface е мултиплейър шутър, разработен от Crytek, които бяха отговорни за такива хитови проекти като Crysis и началото на серията Far Cry. От което следва едно просто заключение: не трябва да се притеснявате за визуалния компонент на Warface, тъй като това е една от най-красивите безплатни игри за игра на пазара.

Играчите, влизащи в Warface, веднага ще се почувстват като у дома си, благодарение на реалистичните оръжия и удобната система за движение, която включва вертикално и хоризонтално скребване на стената в малки адекватни арени с четири уникални класа класове. Играчите и оръжията имат козметични кожи. Оръжията могат да бъдат модифицирани с помощта на различни модули, които се вземат под наем или се купуват с помощта на валута в играта или с реални пари.

Gigantic: Windows, PlayStation 4 и Xbox One

Този колоритен безплатен играч играе действие в изглед на трето лице, за да реализира по-добре елементите от жанра MOBA, който има. Два вражески отбора в Gigantic ще се бият помежду си на карта със среден размер, ще получат специални точки за хвърляне на хайвера на чудовища или ще дадат бонуси на своя отбор. Всеки екип има в ръцете си специално чудовище, контролирано от изкуствен интелект, което е в същото време тяхната основа и върховно оръжие. Ако искате да играете игра на стрелец с уникален дизайн на символи, отличителни рояли и фокус върху стратегическото мислене в битка, тогава Gigantic е идеален за вас.

Gigantic използва икономическата система MOBA: имате много герои, до които можете да получите достъп само в определени моменти. Ще трябва да платите или валута в играта, или реални пари, ако искате да получите достъп до всички герои завинаги. Козметичните артикули могат да бъдат закупени по същия начин.

Paladins: Windows, macOS, PlayStation 4 и Xbox One

Paladins е известен в игровата общност като „безплатен“ Overwatch. Това може да звучи малко обидно, но никой няма да отрече определени прилики с проекта от Blizzard. Героите имат отличителни способности, които отговарят на определени роли. В допълнение към стандартните режими, т.е. Контрол на обектите, ескорт, улавяне на знамето и др., Паладин включва също режим Dedmatch и Cooperative за снимане на изкуствен интелект.

Героите в Paladins се отварят за валута в играта, но с помощта на пакета Founder от $ 20 можете да отворите всички герои и дори тези, които ще бъдат пуснати в бъдеще. Допълнителни знаци, козметика и карти могат да бъдат закупени с помощта на Premium Currency. Паладинът в момента е в бета версия.

Toxikk: Само за Windows

Разработчиците на Toxikk казват, че проектът им е предназначен да напомня на играчите за добрите стари времена с малки арени, големи пушки и обикновен геймплей. Toxikk изглежда и се чувства страхотно, а картите са предназначени за бърза и вертикална битка. За съжаление, в момента Toxikk преживява отлив от играчи, което може да се наблюдава на празни сървъри.

Играта е изпълнена с пушки, карти и превозни средства, всички от които са налични в безплатната версия, но когато закупите актуализацията за 15 долара, ще имате сървър браузър, игра с ботове, лов за играчи, персонализиране на персонажи, поддръжка за модификации и редактор на карти. След закупуването на тази актуализация, всички микротранзакции от Toxikk ще бъдат премахнати.

Интересни Статии