10-те най-добри герои от Rockstar Games в историята на GTA

Преди повече от 20 години, през 1997 г., почти неизвестна компания запозна света с играта Grand Theft Auto. Както медиите си мислеха - това е прост криминален симулатор, който ви позволява да се забавлявате малко време. Никой от тях не би си помислил, че GTA ще стане най-големият геймърски франчайз с най-голям брой фенове в историята.

Постепенно серията се усъвършенства и в нея се появяват все повече и повече технологии. Покрита с нови продукти и функции, играта се превърна в тази, която виждаме днес. Това е един от двата проекта, които никога няма да имат лоша част от поредицата, вторият от които е Red Dead Redemption. И двете игри "по пътя" и те дадоха на света много ярки, цветни герои. Сред тях са мълчаливи обекти, и NPS, и агенти с тройни роли, и лоши ченгета, и ужасяващи банди. Животът във всички градове на GTA определено не е скучен.

ТОП 10 уникални героя в света на GTA

С поглед върху историята на франчайзинга е време да преминете към топ 10 GTA героя.

Клод: GTA III

Винаги мълчеше, но все пак Клод заслужено заема място в класацията (макар и последното). Този герой е главен герой в GTA III. Той значително промени света на GTA, тъй като за първи път беше използван за 3D визуализация, което помогна да се получи правилния поглед върху главния герой, пилотиран от играча във всички заобикалящи лудости. Клод беше изоставен от любовницата си Каталина, която му изстреля куршум по време на грабежа на друга банка. Героят оцелява и отива в затвора 10 години, а спътникът заминава с главата на колумбийския наркокартел Мигел. На скорост Клод избяга и започва да си отмъщава на всички, допринесли за неговото падение.

Мелвин "Голям дим" Харис: GTA San Andreas

Той е член на семейството на Grove Street, което е приятел с Carl CJ Johnson от дълго време. Те поддържат връзка до последния етап на играта, когато става ясно, че Големият дим се обърна срещу брат си и застана настрани с CRAS H и Ballas. Търнът е толкова болезнен за героя, че дори играчът може да се почувства като предан, защото за цялото време той вече се е привързал към героя. Когато дойде време, дори не искате да убивате Големия дим.

Frank Tenpenny: GTA San Andreas

Ако имах възможността да направя списък с „10 най-приятни моменти в GTA“, убийството на корумпиран полицай Франк Тенпен щеше да е на първо място в класацията. Блестящият актьорски глас, за който отговаряше Самюъл Л. Джексън, е перфектният портрет на злодей по стандартите на GTA. Гнилият полицай, който все още смята себе си за недосегаем, в крайна сметка получава това, което заслужава и наистина е хубаво.

Нико Белич: GTA IV

GTA IV изглежда е най-недооценената част от франчайза, която много фенове не харесват, но незаслужено. Дълго време бе критикуван за опит да избяга от престъпния живот и да започне нормално поведение. Всъщност това решение трябва да се приеме с аплодисменти, тъй като внася разнообразие в картината и ви позволява да се отдалечите от безсмислената бъркотия. Главният герой в цялата игра е Нико Белич. В миналото гангстер, който сега се опитва да се измъкне от престъпността, това, което братовчед му Роман не му позволява.

Карл "CJ" Джонсън: GTA San Andreas

Ако някои от главните герои на GTA изпитват морални мъки или желание да напуснат престъпността, Карл „CJ” Джонсън, напротив, е много щастлив да се занимава с бандитизъм. Когато е възможно, той се опитва да разчупи идилията и да внесе много хаос. И все пак това не е само месомелачка. За щастие, Rockstar знае как правилно да развива историите на героите, така че психическото и физическото развитие на героя постепенно стават очевидни. Пристрастеността към насилието и специфичният характер позволиха на CJ да се превърне в една от най-известните личности в GTA.

Ланс Ванс: Vice City на GTA

Ако предателството на CJ от Big Smoke е сърцераздирателният момент на картината, тогава предателството на Ланс Ванс в полза на Томи Версетти е най-силният удар от скока. Дълго време той ръководеше кокаинова корпорация и живееше с голям мащаб. След неуспешна сделка, в която брат почина, той започва да си отмъщава, като постоянно си сътрудничи с главния герой и издава нови задачи.

Франклин Клинтън: GTA V

Той не иска да обикаля в ниски кръгове на престъпна дейност, но най-добрият му приятел Ламар Дейвис постоянно изпада в беда и Франклин Клинтън трябва да разрешава проблемите. В най-високия ешелон на престъпниците той поставя небрежен контакт с Майкъл Де Санта, който предлага да спечели големи пари. Франклин е наистина велик герой и единствен глас на разума сред всички лудости наоколо. И връзката им с Тревър е забавна.

Майкъл Де Санта

Майкъл Де Санта е главният виновник и най-добрият приятел на психопата, който фалшифицира смъртта си. Той също е в криза на средния живот. Всичко заради омразата на жена му, сина и дъщеря му. Никой от семейството не може да го търпи, затова Майкъл трябва да се свърже с Франклин и да се върне към опасните начини за печалба. Изглежда, че той наистина се радва на възможността да работи в криминална среда.

Trevor Philips: GTA V

Извикване на гайки на Trevor Philips твърде меки. По време на първата среща с него героят удря Джони Клебиц в главата, докато тя се превърне в каша. Джони също има дързостта да се обиди в Тревър заради секса с приятелката си. Подобно безумие следва Тревър абсолютно където и да се намира. Въпреки липсата на хубав герой за героя, поради майсторската игра на Стивън Джуг, човек не може да устои, за да не се привърже към героя.

Томи Версети: Vice GTA

Въпреки факта, че GTA V и GTA Online заслужават всевъзможни награди и очевидно са една от най-великите игри, издадени някога, най-добрият е GTA Vice City. Винаги искам да се върна при нея. Желанието да го преиграе до голяма степен е свързано с Томи Версети. Тази интимност с Рей Лиота е най-специалният опит от този вид. Вероятно е невъзможно да се уморите да шофирате из града с Motley Crew и да разширите престъпната си империя.

Интересни Статии