10 съвета за начинаещи в Dishonored 2

Някои играчи може да са малко объркани при вида на всички онези механици, които могат да срещнат, докато завършат Dishonored 2. Как да бъдем най-ефективният убиец? На какво си струва да обърнете внимание? Нека разгледаме десет съвета, които да ви помогнат да навлезете по-дълбоко в света на Dishonored 2 .

Съвет №1 Никога не бързайте

Не забравяйте, че в първата част на Dishonored, трябваше да преминете през така нареченото интерактивно интро или мисия. Слезете от лодката и отидохте при императрицата. Доста премерена и небързана част от играта.

Същото ще присъства и във втората част. Ще трябва да слезете от кулата, да отидете на кораба и ... е, да не пускаме спойлери. Като цяло, не се опитвайте да "пробиете" този раздел възможно най-скоро, тъй като няма да успеете.

Съвет №2: Забравете нивото на хаоса

Грубо казано, играта има два вида преминаване - пътят на пацифиста и пътя на убиеца. В първия случай вие щадите всеки враг по пътя си. Вашето ниво на хаос остава ниско и скитането из света на игрите ще стане по-лесно. Във втория случай няма да пощадите никого. Съответно нивото на хаоса ще се увеличи, ще стане по-трудно да се движите по света. Тук нищо не свършва. Нивото на хаоса ще повлияе пряко на отношенията ви с някои герои и ще определи вашия финал за играта.

Всичко това звучи много добре, но за начинаещи ще бъде трудно да се придържат към избрания от тях път. Особено ако решите да не убивате никого. Те ще ви забележат, ще намерят хора в безсъзнание и понякога няма да ви остава нищо друго, само как да се отървете от врага по смъртоносен начин.

Просто забравете за нивото на хаоса, поне за първия пасаж. Действайте въз основа на ситуацията. Действайте както бихте искали. Именно този тип игра ще ви даде най-задълбоченото изживяване в Dishonored 2 .

Съвет №3 Как да се скриете

Както във всяка друга игра, просто се наведете и избягвайте зрителното поле на опонентите си. Плюс това към всичко останало можете да прибягвате до помощта на сенки. В тях ще бъдете напълно безопасни. Разбира се, освен ако умишлено не дрънкате.

Можете също така да хвърляте различни предмети, като празни бутилки и бутилки, за да отвлечете вниманието на противниците. Или ударете стената с меч и се телепортирайте на мястото, от което се нуждаете. Както можете да видите, стелт системата е доста гъвкава, има с какво да експериментирате.

Съвет №4 Правило за оцеляване

Тази игра има хибриден метод за управление на здравето и маната. Можете да възстановите здравето само с помощта на еликсира на Соколов или с помощта на храна, разпръсната по цялото ниво.

Мана може да се възстанови самостоятелно, но само ако не сте използвали способността няколко пъти подред. Например, можете да телепортирате, да изчакате известно време за възстановяване на мана и да използвате отново способността. Така вашата мана никога няма да свърши. Но ако все пак сте прекарали мана поради обстоятелствата, тогава можете да я възстановите с помощта на специален еликсир Пиеро.

Съвет №5: Полезността на тъмната визия

Когато надграждате, първата способност, която определено искате да надстроите, е Dark Vision. Можете да сравните полезността му с детектив Vision от серията игри на Batman Arkham. Можете да погледнете през стени, да забележите врагове или предмети зад тях на определено разстояние (в зависимост от нивото на изпомпване на Dark Vision). Тази способност е най-полезна в Dishonored 2. Затова е по-добре да я придобиете от самото начало.

Съвет №6 Използване на различни примамки и трикове

Играта има огромна променливост, за да отвлече вниманието на противниците. Както бе споменато в третия съвет, можете лесно да вземете бутилка и да я хвърлите на стената. Или можете да я хвърлите в конвой, минаващ покрай него, заради което той ще се раздели в търсене на натрапник.

Можете също да оставите трупа на пътя на патрулна охрана. Докато той ще проверява тялото, тихо ще се плъзнете зад него. Можете да използвате самата игрална среда. Разгледайте добре и със сигурност ще намерите нещо полезно.

Не забравяйте и за вашите мистични способности, които може да завършат задачата да украсявате врагове или да ги разсейвате.

Съвет номер 7 Не оставяйте следи

Без значение какъв стил на преминаване сте избрали, винаги се опитвайте да почистите след себе си. Независимо дали е мъртво тяло или охрана с увреждания, по-добре е да го скриете. Можете да скриете тела в кофи за боклук, в ями, да ги хвърлите в морето, да ги скриете на покриви или просто да ги скриете в сенките. По принцип можете да ги поставите навсякъде, всичко се поддава на логиката, основното е да не ги намерите.

Съвет номер 8 Удобна система за запазване

За разлика от много съвременни проекти, в Dishonored 2 има добра стара система за запис, с която можете да запишете по всяко време.

Чувстваш ли нещо зад ъгъла да те чака? Запазване. Не сте сигурни в способностите си? Запазване. Противникът изглежда твърде силен за вас? Запазване.

Жалко е, че такава система присъства в много малък брой игри днес. С него можете да запишете повече нервни клетки, отколкото с помощта на контролни точки. Плюс към скарбничката Dishonored 2.

Съвет номер 9 Бъдете умни, когато елиминирате врагове

В Dishonored 2 можете да се отървете от противници по огромен брой начини. Можете да ги сложите да спят със специална стрела, можете просто да ги намушкате, можете да ги застреляте, да ги удавите, да ги пуснете от височина, да ги убиете с някаква способност, да поставите други врагове под атака или изстрел и т.н. Всичко останало, всичко е комбинирано с игровата среда. Истинска пясъчна кутия, можете да преминете през играта, както желаете.

Съвет номер 10 Съберете всичко, което виждате

Играта разпръсна куп различни предмети: книги, бележки, храна, елексири, боеприпаси, костни амулети, руни и в крайна сметка пари. Ако сте внимателни, тогава при наличието на всички тези елементи ще ви стане по-лесно да играете, дори при максимална трудност. В такова събиране гореспоменатият Dark Vision ще ви помогне особено. Кой знае какво изведнъж ще откриете в следващия килер или кътче и кутия.

Интересни Статии