10 скрити функции на iPhone, за които не сте знаели

iPhone на потребителския пазар за повече от 12 години. Веднъж устройството ни се стори истински „новодошъл“ от бъдещето. Футуристичен дизайн, сензорен екран - беше нещо невероятно. Днес възможностите на съвременните iPhone не изглеждат толкова „вълшебни“, защото са нещо обичайно. Всеки нов флагман обаче е „по-хладен“ от предишния и на моменти, някакъв „напреднал“ потребител не е бил негов собственик, има функции, за които той дори не предполага.

Гласов асистент Сири

Собствениците на IPhone са свикнали с факта, че устройството може да говори с женски глас. Има обаче функция, която ви позволява да промените гласа на мъжки. Отидете в „Настройки“, изберете „Siri / Search“, след това опцията „Siri Voice“, поставете отметка в мъжкото гласово поле. Освен това можете самостоятелно да коригирате тона на гласовете (женски / мъжки), както и акцент (например, да промените славянски на европейски или кавказки). Вашият път: „Настройки“ / „Основни“ / „Универсален достъп“ / „Реч“ / „Гласове“.

Леки известия

Много удобна функция за безшумен режим или тъмно. iPhone може също така да предоставя звукови / текстови известия и светлина. Отидете в „Настройки“, след това „Основни“ и „Универсален достъп“. Превъртете надолу по екрана - имате нужда от секцията „Изслушване“, включете „Флаш сигнали“.

Преназначаване на бутони

Притурката има 2 настройки за сила на звука: 1 - за разговори / известия, 2 - за приложения / музика. Малко хора знаят, че можете да пренастроите този параметър. В настройките на звука изключете превключвателя „Промяна с бутони“, това ще фиксира силата на звука на повикванията в текущата позиция и също така ще прехвърли контрола върху приложенията / музиката изключително на страничните бутони.

Определяне на обаждане

Използването на слушалки за отговаряне на входящи повиквания е много по-лесно, отколкото постоянно да изваждате iPhone от джоба си. За да коригирате това, активирайте превключвателя „Известие за повикване“ в настройките на устройството.

Спешно рестартиране

Има моменти, когато iPhone замръзва или трябва спешно да освободите оперативната памет - само спешна рестартиране ще помогне тук. Задръжте бутона Home и заключването на устройството се натиска едновременно за 10 секунди.

Натиснете два пъти домашен бутон

Може би потребителите знаят, че прозорецът на приложението се отваря чрез двукратно щракване върху механичния бутон Home. Въпреки това, не всеки знае, че двойното докосване може да "спусне" екрана с помощта на сензорния бутон. Много полезна функция за собствениците на големи смартфони лесно да достигат иконите отгоре.

Бързо зареждане

Превключете към опцията „в самолета“ и напълно блокирате безжичен и клетъчен достъп. По този начин телефонът ще се зарежда по-бързо поне 2 пъти.

Превключване на оформления

Често има нужда от въвеждане на смесен текст (т.е. букви, цифри, препинателни знаци, символи), за това трябва постоянно да променяте оформлението. За да не се притеснявате с това, когато пишете, когато трябва да въведете число, просто задръжте бутона „123“ с един пръст на клавиатурата и изберете символа или числото с другия.

Стрелба

Задържайки бутона на затвора, смартфонът ще приема серийни кадри. Особено полезно е когато снимате движещ се обект.

Скрити букви

След като купуват iPhone, много хора установяват, че буквите b и исчез изчезват на клавиатурата, За да се покажат, ако е необходимо, задръжте съответно бутоните b или E с пръст.

Интересни Статии