10 октомври Windows Update причинява много грешки

Понастоящем огромен брой потребители по света страдат от много различни проблеми с операционната система Windows 10, които се появиха след инсталирането на актуализацията през октомври (1809 г.). В тази статия решихме да съберем списък с най-често срещаните проблеми, които се появяват след инсталирането на 1809, така че да можете да решите дали да инсталирате тази актуализация или не.

Списък на проблемите с октомврийската актуализация на Windows 10

Проблем №1 Инсталацията е прекъсната

Този проблем е стар колкото света и е наблюдаван в много версии на Windows, включително и Windows 10. Много неща могат да пречат на процеса на инсталиране на нова актуализация: грешки при зареждане, системни грешки и т.н., и така нататък. Можете да опитате да стартирате инструмента за отстраняване на неизправности с Windows Update, а също и да нулирате неговите компоненти, ако инструментът не успее.

Проблем №2 Не може да се използва мишка

Някои потребители се оплакват, че след инсталиране на актуализация 1809, някои периферни устройства, например мишка, спират да функционират нормално. Например функции като рязане, поставяне, плъзгане и отпадане и потребителите губят способността да избират правилно необходимите обекти в системата.

Проблем №3 Файловете и папките се изтриват

Друга често срещана грешка - потребителските файлове и папки се изтриват. След инсталирането на актуализацията файловете или дори цели папки, които преди са били в Windows 10, могат просто да изчезнат. Много потребители са загубили лични снимки, музика, видеоклипове и други подобни файлове, което в някои случаи не е толкова страшно. Има обаче и случаи, когато изключително важни документи, които не бяха лесни или невъзможни за възстановяване, бяха изтрити от системата.

Проблем №4 Мониторите не работят при 144 херца

Ако работите на компютър с 144-херцов монитор, актуализацията през октомври за Windows 10 може да ви доста разочарова. Изглежда, че някои потребители не са в състояние да покажат 144 херца на своите монитори, въпреки че очевидно го поддържат и нямаше проблеми с това в предишната версия на ОС. В този случай можете да опитате да намалите скоростта на опресняване до 120 или 60 херца или чисто да инсталирате най-новите драйвери за видеокартата. Много потребители обаче твърдят, че преинсталирането на драйвери не решава ситуацията.

Проблем 5 Звукът не работи

За първи път звуков проблем в актуализацията през октомври беше разкрит на устройства с Surface Book. За съжаление, в момента все още е невъзможно да се разбере дали този проблем се проявява само на подобни устройства и дали може да бъде намерен на лични компютри / лаптопи. Ако забележите, че след актуализацията сте загубили звук, тогава знайте, че причината може да се крие точно в актуализацията.

Проблем №6 Грешки с контролери

Изненадващо, след инсталирането на тази актуализация могат да се появят дори различни грешки с контролери за игри. За съжаление, не можем да дадем препоръки относно този проблем. Може би те ще се появят в бъдеще.

След почти всяка основна актуализация за Windows 10, много потребители се сблъскват с грешки, грешки и някаква неработеща функционалност. Актуализацията на 1809 е изключително скорошна, както и редица проблеми, свързани с нея, но с течение на времето Microsoft несъмнено ще пусне патч, който ще ги поправи. Не можете да се съмнявате в това.

Интересни Статии